2019-12-26 17:22:06• hírek • Bede Emőke

Figyelmeztető lövésekkel állították meg az Óvárinál elfogott bevándorlókat

Az utóbbi egy-két hétben a Nyugatra kívánkorzó bevándorlók szinte napi rendszerességgel adtak munkát a határrendészet munkatársainak, s nem volt ez másként december 25-én sem. 

A határrendészet csütörtöki tájékoztatása szerint az említett napon, a 23 óra környékén tartott ellenőrző akció során a határrendészet munkatársai négy személyre lettek figyelmesek, akik gyalogosan haladva mintegy 100 méterre közelítettek meg Óvárinál az államhatárt. Mivel a férfiak jelenlétét semmi sem indokolta az érintett területen, ezért a határrendészek azonnali megállásra szólították fel őket. A férfiak azonban ellenszegültek az utasításnak, mindannyian szaladni kezdtek. Ennek okán az egyenruhások egy figyelmeztető lövést adtak le, mely már sokkal nagyobb meggyőző erővel rendelkezett, a menekülők ugyanis megálltak.


A négy férfit a határrendészet szatmári székhelyére szállították, ahol kiderült, a 20 és 31 év közötti fiatalemberek mindannyian Líbiából érkeztek, és már mind a négyen benyújtották a román hatóságok felé menedékjogi kérelmüket. Az ügyben illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: