2010-02-10 15:06:02• hírek • Gozner Gertrud

Figyelmeztet a rendőrség

A bankrablások megelőzése érdekében tartott szerdán előadást a Szatmár Megyei Rendőrség a pénzügyi intézetek képviselőinek.

2009-ben országosan szinten megnőtt a bank és egyéb pénzügyi intézetek ellen elkövetett bűncselekmények száma - tudtuk meg Simona Sandulescu-tól, a rendőrség munkatársától. Tavaly összesen 86 darab posta- és CEC fiók, illetve bank ellen elkövettet rablást jegyeztek fel, 32 esettel többet mint 2008-ban. A bankautomatákat és a valutaváltókat sem kímélték a bűnözök, ezen esetek száma egy év alatt 7-ről 17-re emelkedett. Tizenkilenc esetben a rablók fegyverekkel fenyegették meg az illető intézmény alkalmazottjait, hogy átadják a széfben rejlő értékeket.

A rablások megelőzés érdekében a rendőrség arra kéri a bankok dolgozóit, hogy fokozottan figyeljék a gyanús személyeket, akik csuklyával takarják el az arcukat, illetve gyakran megfordulnak ok nélkül a pénzintézetben. Rablás közben arra kéri a rendőrség a szemtanúkat, hogy minél több részletet jegyezzenek meg az elkövető testalkatával, egyéni jellemvonásaival kapcsolatban. Próbálják meg egy híres ember személyleírásához kötni, ami nagyban megkönnyítené a beazonosítást - fejtette ki Sandulescu.

Ha a bűnöző autóval vagy egyéb gépjárművel menekül a tett helyszínéről, igyekezzenek megjegyezni a rendszámot, a gépkocsi színét, és a szökés irányát. Ezután mihamarabb értesíteni kell a rendőrséget, és a helyszínt pedig lezárni, hogy a nyomok ne sérüljenek - magyarázta a rendőrség munkatársa.


A bankrablások megelőzése érdekében tartott szerdán előadást a Szatmár Megyei Rendőrség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: