2009-03-23 13:37:55• hírek • Szatmár.ro

Figyelmeztet a miniszterelnök

Videokonferenciát tartott Emil Boc miniszterelnök és Dan Nica belügyminiszter. Arra figyelmeztette a prefektusokat: a törvényt és a kormányprogramot tartsák elsősorban szem előtt.

Szatmár megyéből Radu Giurca prefektus, valamint Gáti István és Octavian Lazin alprefektusok vettek részt a videokonferencián, mely során a miniszterelnök arra figyelmeztette a prefektusokat, mint a kormány helyi képviselőit, hogy a kormányprogram szem előtt tartásával végezzék mindennapi teendőiket, nem pedig a különböző pártok sugallatai alapján, hiszen számukra az egyetlen mérce a törvény, mely betartásával kell cselekedniük.

A miniszterelnök számot kért arról, hogy a tavalyi év végéig kiutalt körülbelül egy milliárd euróból, melyet különböző beruházásokra utalt ki a kormány, mennyit fizettek ki, és mennyit nem utalt át az előző kormány. A prefektusok április 3-ig kaptak haladékot, hogy elküldjék a strukturális alapokból szerezhető támogatás ütemtervét, valamint a Phare, Ispa és Sapard programok keretében készülő projektek jelenlegi állapotát.

Boc arra figyelmeztetett mindenkit, hogy aki akadályozza ezen összegek folyósítását, meneszteni fogják a funkciójából, hiszen amennyiben Románia nem tartja be a megadott határidőket, az illető összegeket vissza kell küldeni az EU-nak.

Giurca elmondta, minden decentralizált intézmény igazgatóját értesíteni fogják a miniszterelnök utasításairól, hogy időben tudják összesíteni, és továbbítani azokat a fővárosba.

Giurca, Gáti és Lazin vettek részt a videokonferencián

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: