2011-06-09 11:10:31• hírek • Szatmár.ro

Figyeljünk a higiéniára!

A nyári melegben megnő a veszélye a különböző ételmérgezések, súlyos hasmenés kialakulási esélyeinek, ezért ilyenkor fokozottan oda kell figyelni néhány alapvető higiéniás szabályra - figyelmeztetnek a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság szakemberei.

Mivel a nyári melegben az ételek is gyorsabban romlanak, így gyakrabban fordulnak elő emésztőszervi betegségek is, bár ezek a betegségek némi odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

Ajánlott különösen körültekintően bánni az olyan élelmiszerekkel, amelyeket főzés vagy sütés nélkül fogyasztanak: például felvágottak. Azokon az élelmiszereken, amelyek betegséget idézhetnek elő, gyakran nem láthatók megromlásra utaló jelek. Amennyiben emésztési panaszaik lennének, hányinger, hányás, hasmenés, hasfájás jelentkezne, vagy rossz közérzet, láz, fejfájás alakul ki, mindenképp forduljanak orvoshoz.

Az élelmiszerek hidegen tartásával, a gyakori kézmosással, a zöldségek-gyümölcsök alapos megtisztításával, mosásával, kizárólag erre alkalmas ivóvíz fogyasztásával, valamint a nem pasztörizált tej felforralásával már jelentősen csökken a nyári melegekben az ételmérgezések kialakulásának veszélye, ezért ezeket ne mulasszuk el - áll a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság portálunkhoz eljuttatott felhívásában.


Elkerülhetjük a gyomorrontást, ha figyelünk az élelmiszerekre
Elkerülhetjük a gyomorrontást, ha figyelünk az élelmiszerekre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: