2016-02-24 15:57:48• hírek • Kocsis Zoltán

Figyelem, kezdődik!

Figyelem szülők, hétfőn kezdődik! Február 29-től ugyanis három hét áll a szülők rendelkezésére ahhoz, hogy beírassák a kiszemelt iskolába gyerekeiket. Az oktatásügyi minisztérium kedden készítette el a beiratkozás pontos menetrendjét és módszertanát.

Ezek szerint a szülők február 29. és március 18. között tölthetik ki online vagy a kiszemelt tanintézményben személyesen a beiratkozási kérvényt. Ezt hétköznapokon 8-18, szombatonként pedig 9-13 óra között tehetik meg. Szatmár megyében 173 előkészítő osztályt és 3352 előkészítő helyet hagyott jóvá a beiskolázási terv.

Mint minden évben, idén is azok a gyerekek élveznek elsőbbséget, akik az adott iskola körzetében laknak. Amennyiben ők nem töltik be az összes helyet, úgy más körzetben lakó gyerekek jelentkezését is elfogadhatják a tanintézmények. Abban az esetben, ha az igénylők száma meghalaldja a betöltetlen helyekét, akkor az adott iskola jogában áll az általa meghatározott feltételek szerint szelektálni a gyerekek között.

Azok a gyerekek, akik 2016. augusztus 31-ig betöltik 6. életévüket, kötelezően az előkészítő osztályokban folytatják. Azok, akik szeptember 1. és december 31. között ünneplik 6. születésnapjukat, a szülők döntése és a pszichológiai vizsgálat eredményétől függően vagy az előkészítőbe, vagy az óvoda nagycsoportjába kerülnek.

Bővebb információkat a szülők a megyei tanfelügyelőség oldalán vagy a 0800816261-es zöld számon kaphatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: