2015-03-31 12:58:17• hírek • Szatmár.ro

Figaro házassága Hujber Ferenccel a címszerepben Szatmárnémetiben

Április 12-én 19 órai kezdettel a Szakszervezetek Művelődési Házában látható a fergetegesnek ígérkező kétrészes vígjáték.

Figaro és Suzanne - inas és komorna - esküvőjükre készülődnek. Almaviva gróf, a gazdájuk azonban - szemet vetvén Suzannera - újból érvényesíteni akarja az időközben megszüntetett feudális kiváltságot: az első éjszaka jogát. Ugyanakkor féltékeny Cherubinra, a mindenkinek udvarló kis apródra. A grófné - férje állandó gyanúsítgatására - a jegyespárral szövetkezik. Miután kiderült, hogy Marcellina - akihez egy régi adóslevél alapján hozzá akarják kényszeríteni - Figaro tulajdon édesanyja, nem lehet tovább halogatni az esküvőt. Közben a grófné és Suzanne ruhát cserél és Suzanne találkára hívja a grófot...

A 2010 januárjában, a budapesti Thália Színházban nagy sikerrel bemutatott és azóta Budapesten, valamint az ország és a határon túli magyarlakta vidékek számos városában is a közönség hosszan tartó, zúgó vastapsával jutalmazott, immáron a 75. jubileumi előadására készülődő darab számos pikantériát tartogat a színház barátainak. Többek között az előadást rendezőként és az egyik főszereplőként Bánfalvy Ági jegyzi, míg a címszereplőt Hujber Ferenc alakítja. Rajtuk kívül olyan országosan ismert és elismert művészek is színre lépnek, mint Harmath Imre, Iván Ildikó, Uri István, Incze József, Dóczy Péter és Bácskai János, nem feledkezvén meg fiatal tehetségekről sem (Bugár Anna, Baghy János). Mindamellett korhű, szemet gyönyörködtető díszletek és jelmezek színesítik az előadást, amely helyzetkomikumokban bővelkedik és az egymást gerjesztő félreértések révén felejthetetlen vígjátékká érik.

"Bizonyos értelemben ez az előadás - amellett, hogy helyzetkomikumokban bővelkedik és vígjátéki elemek sokaságát hordozza - rólunk is szól, hogy miként tudjuk érvényre juttatni becsületesen, leleményesen a bennünk rejlő értékeket és tehetséget, anélkül, hogy vétenénk a legfőbb isteni, emberi és közösségi törvények ellen. Fontos feladatunk, hogy mindezekre rávilágítsunk, miközben az emberi jellemvonások groteszk és mulatságos pillanatait is be kell mutatnunk. A fentiek miatt tartom eszményi, de ugyanakkor nagyon nehéz feladatnak a Figaro házassága színrevitelét" - mondja az előadásról rendezői minőségében Bánfalvy Ági.

Az előadásra egy belépőjegy 50 lejbe kerül.

Figaro Házassága, avagy egy őrült nap története két részben

Szereposztás:

ALMAVIVA gróf, Andalúzia alkormányzója - HARMATH IMRE
ROSINA, grófné - BÁNFALVY ÁGI
FIGARO, belső inas és mindenes - HUJBER FERENC
SUSANA, komorna, Figaro jegyese - BUGÁR ANNA
MARCELINA, házvezetőnő - XANTUS BARBARA/IVÁN ILDIKÓ
ANTONIO, kertész, Susana nagybátyja - BÁCSKAI JÁNOS
FANCHETTE, Antonio lánya - NAGY ENIKŐ
CHÉRUBIN, a gróf apródja - BAGHY JÁNOS
BASILE, a grófné zenetanára - DÓCZY PÉTER
BARTHOLO, orvos - URI ISTVÁN/INCZE JÓZSEF
DON GUSMÁN, bíró - FARKAS ZOLTÁN
DUPLA-MARÉK, írnok, Don Gusman titkára - RÓNAI CSABA
BUZGÓMÓCSING, pásztorfiú - DARÁNYI ÁDÁM
AJTÓNÁLLÓ - PAWLIK MARCELL
PEDRILLO, a gróf lovásza - BAJI ÁKOS
továbbá ZÁTROK VIVIEN, NAGY KATALIN, SZALCZER SZILVIA, BÁRÁNY SZABINA

Díszlet: GULYÁS IMRE
Jelmez: LIBOR KATALIN
Zene: KOKAVECZ IVÁN
Stylist: DÜLK KATA
Dramaturg: SZŐDY SZILÁRD
A rendező munkatársa: ULLMANN KRISZTINA
Rendező: BÁNFALVY ÁGI

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: