2011-03-09 07:19:26• hírek • MTI/AP

Fidel Castro a Twitter kubai forradalmára

Meghaladta a százezret Fidel Castro visszavonult kubai vezető követőinek száma a Twitter internetes közösségi portálon, ezzel a hivatalos havannai álláspont szerint a "líder máximo" az első kubai, aki átlépte ezt a határt a mikroblog-oldalon.

Fidel Castro egy éve rendelkezik profillal a rövid szöveges üzenetekkel operáló portálon, ez idő alatt több mint 1750 bejegyzésben osztotta meg gondolatait a világról a felhasználókkal. A kubai forradalom atyja írt félelmeiről, melyek szerint a világ nukleáris armageddon felé tart, valamint arról is, hogy szerinte a NATO le akarja rohanni Líbiát.
A 84 éves Castro 2006-ban távozott Kuba éléről, először csak átmenetileg, majd véglegesen öccsére, Raúlra ruházta át hatalmát. Fidel Castro azonban továbbra is a Kommunista Párt feje, és gyakran ad hangot véleményének, "észrevételeinek", a karibi szigetország állami sajtójában.

Az idős politikus saját bevallása szerint hírfüggő, órákat tölt a világhálón, nem ő küldi Twitter-üzeneteit, hanem stábja ollózza ki írásaiból, és tölti fel a közösségi oldalra. Bár Fidel Castro Twitter-tábora lenyűgöző, a kormánynak az az állítása, hogy a vezető a legtöbb követővel rendelkező kubai a honlapon, vitatható. Yoani Sanchez ellenzéki bloggernek 109 ezer pártolója van a Twitteren.

A szigetországban csak a lakosság két százaléka használja az internetet, ez a legalacsonyabb mérték a nyugati féltekén.
Castro a Twitter tekintetben kollegái mögött "kullog", Hugo Chávez venezuelai elnök 1,3 millió, David Cameron brit kormányfő 1,8 millió, Barack Obama amerikai elnök közel hétmillió követőt számlál. A Twitter legnagyobb csillaga mindazonáltal Lady Gaga énekesnő, akinek tábora 8,6 millió felhasználóból áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: