2013-05-29 18:45:36• hírek • Kocsis Zoltán

Fiataloknak szerveztek állásbörzét szerdán

Fiataloknak szervezett állásbörzét szerdán Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség és a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság. Mindezt alig egy hónappal azt követően, hogy a Szakszerevzetek Művelődési házában a végzősök számára szerveztek hasonló eseményt.

Az állásbörzén tizenkét cég több, mint nyolcvan munkahelyet hirdetett meg. A célközönség elsősorban a 35 évnél fiatalabbak voltak. A legtöbb felkínált munkahely a textiliparban volt, ám jelentős mennyiségű álláslehetőséggel képviseltette magát a vendéglátóipar is. Szép számban kerestek szerelőket és eladási vagy biztosítási ügynököket is. Bemutatta ajánlatát a Babes-Bolyai Tudományegyetem valamint a Vasile Goldis Egyetem is és tanulókat toborzott a rendőrség, a csendőrség és a katonaság is.

„A középiskolai végzősök többsége valószínűleg nem akar dolgozni, vagy inkább továbbtanul. Sokan vannak olyanok is, akik egyetemet végeztek -  nekik vannak a legmagasabb elvárásaik, amelyeket részben megértek. Arra viszont nem találok magyarázatot: hol vannak azok a fiatalok, akiknek tavaly nem sikerült leérettségizniük? Hol vannak a bukott diákok? Szüleik nyakán élnek, ahelyett, hogy munkába állnának?" - adott hangot értetlenségének Simona Dersidan, a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség helyettes vezetője.

A frissen végzettek alkalmazása esetén egyébként a munkavállalókat állami támogatással is motiválják: ezek értéke általános iskolai végzettségű személy felvétele esetén havonta 500 lej, középiskolai vagy posztlíceumi végzettségű fiatal után 600 lej, míg felsőfokú végzettségű után 750 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: