2016-05-19 18:00:49• hírek • Szatmár.ro

Fiataloknak segítenek egy vállalkozás beindításában

Negyven év alatti pályakezdő vállalkozók, illetve induló vállalkozások segítése és támogatása céljából május 24-én Szatmárnémetiben szervez a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Design Terminállal együttműködésben szakmai találkozót.

A konzultáció-sorozatokat a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program keretében Erdélyben már több helyszínen: Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Temesváron is megtartották. A körút május 24-én Szatmárnémetiben és 25-én Kolozsváron zárul. Ahogyan az ismert, a program részeként a magyar kormány 525 millió forint összértékű pályázatot ír ki az elkövetkezendő időszakban, amelyre 40 évnél fiatalabb vállalkozók 3-6 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. Ily módon mintegy 100-120 határon túli magyar vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó fiatal kaphat támogatást a magyar államtól.

A konzultációk során gyakorlott mentorok tartanak majd négy órás szakmai előadásokat. A tréning kiegészül egy személyre szabott konzultációs fórummal nyolc kiválasztott vállalkozás számára, amely keretében a vállalkozások egy térítésmentes, 45 perces intenzív tanácsadásban részesülhetnek PR, marketing, kommunikáció, pénzügyi tervezés, illetve üzletfejlesztés területeken. A konzultációs alkalmakra a mentorok bármilyen területről érkező vállalkozókat szívesen fogadnak.

Az előadások szabadon látogathatóak, de előzetes bejelentkezéshez kötöttek. Az érdeklődők a www.vallalkozokeve.hu honlapon tölthetik ki a jelentkezési lapot. A  két helyszínre május 22-ig, vasárnapig lehet jelentkezni. A szakmai tanácsadást, konzultációt igénylő vállalkozók és vállalkozói csoportok egy, a tevékenységükre irányuló rövid kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek, ami szintén a megadott honlapon érhető el.

Az előadások helyszíne Szatmárnémetiben: Babes-Bolyai Tudományegyetem Kihelyezett Tagozatának épülete
Időpontja:
2016. május 24., kedd, 10:30 órai kezdettel

Az előadások tervezett tematikája:

10.30-12.30: előadás - Az első előadáson a vállalkozói készségfejlesztéssel, vállalkozásuk pozicionálásával, valamint kommunikációs és marketing stratégiákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

12.30-13.45: szünet

13.30-15.30: előadás -A tréning második részében a pénzügyi, üzleti tervezéssel kapcsolatos tudnivalókkal gazdagodhatnak a fiatal vállalkozók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: