2012-08-20 13:42:33• hírek • Szatmár.ro

Fiatalok szerveznek nem csak fiataloknak a PMN-en

A PMN hagyományteremtő kezdeményezéseinek mindegyike az évek során állandó programponttá változott.

Nincs ez másként a civil- és ifjúsági szervezetek közreműködésével sem. Most már meghívót sem kell küldeni nekik, hiszen előre kidolgozott programokkal állnak a szervezők elé, amelyekre már csak rá kell bólintani. Természet tehát, hogy idén is az együttműködők között szerepelnek a legismertebb ilyen jellegű szervezetek. Bizakodásra ad okot az ifjúsági szervezetek megjelenése, hiszen úgy a Szatmári Magyar Diáktanács (SZAMEDT) mind a Szatmári Magyar Diákszövetség (SZMDSZ) kiveszi a részét a programokból. Ők elsősorban fiatalok számára szerveznek szórakoztató és versenyekre buzdító kisebb tevékenységeket.

Augusztus 24-én az RMDSZ-SZMDSZ sátorban 18 órától anime filmeket tekinthetnek meg a műfaj iránt érdeklődők, míg 21.30 és 23 óra között gitárest teszi hangulatosabbá az estét a Szatmári Magyar Diákszövetség szervezésében. Ugyanezen a napon 18 és 20 óra között zajlik a Csapatok csatája versenynek első pontszerző etapja, amely verseny a SZAMEDT leleményességét dicséri majd.

Augusztus 25-én 12 órától tekinthetik meg a Kossuth-kertbe látogatók az „Így látjuk mi ...", fotókiállítást a Szatmári Magyar Diákszövetség szervezésében, de ugyancsak ők teszik próbára a célzóképességünket a célbalövős Paint Ball keretében, s ha ez nem lenne elég a célzásból, akkor dartsozhatunk is velük.

17 és 19 óra között csocsóbajnokságra invitál mindenkit az SZMDSZ, míg a SZAMEDT-nél 14 és 20 óra között a Csapatok csatájának focibajnoksággal és bográcsfőző versennyel fűszerezett harcában vehetünk részt. Ez utóbbi csapatharc vasárnap is folytatódik 16 és 21 óra között zsákba ugrás, falmászás, vizibiciklizés és műveltségi vetélkedő keretében. Az SZMDSZ szombati programjain félbeszakadt versengéseket is folytatni lehet a vasárnapi nap folyamán. 12.30 és 13 óra között pedig újabb anime filmeket mutatnak be az RMDSZ-SZMDSZ sátorban.

Közreműködő civil szervezetek:

Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, Szatmárnémeti Madisz, Erdélyi Kárpát Egyesület, Ady Endre Társaság, Aranykapu Kulturális Egyesület, Szatmárnémeti Caritas, Máltai Segélyszolgálat, Brighella Bábszínház, Arlechino Játszóház, Szatmárnémeti Szent István Kör, Szatmári Magyar Diákszövetség, Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség, Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hivatal, Szatmári Magyar Diáktanács, Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület, Bonus Pastor Alapítvány, Új Reménység Egyesület.

A XI. Partiumi Magyar Napok főszervezője az Identitas Alapitvány és az RMDSZ. Kiemelt támogatók a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmár Megyei Tanács. Aranyfokozatú támogató: Autonet, Tarr Beton, No Pardon Pub. Ezüstfokozatú támogatók: Metamob, Rosendahl, Secondtex, Farma Center, Communitas Alapítvány, Solarex Tours, Panatek, Transpink, 2 & 2 Club, SVD Bau, GerBog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: