2011-02-07 21:24:50• hírek • Szatmár.ro

Avasújváros: Ludróczki az alpolgármester

Beiktatták az Avasújvárosi Helyi Tanács tagjait, Ludróczki Sándor lett az alpolgármester.

Hétfő délután letették a hivatali esküt a január 23-án megválasztott Avasújvárosi Helyi Tanács tagjai: Ludróczki Sándor (alpolgármester), Hajdú Géza, Büte Pál, Büte János, Kovács Károly, Dohi Szabolcs, Kovács Zoltán, Rákos Gyula (RMDSZ); Bobut Lucian, Pop Vasile, Pop Ioan (PD-L); Copil Gheorghe, Tabori Gheorghe (PSD). Utóbbi két személy azt követően került be a testületbe, hogy a PSD megyei vezetősége hétfő délelőtt hivatalos iratot küldött a polgármesteri hivatalnak, miszerint visszavonják a lista elején szereplő két jelölttől a politikai támogatást.

Mint kiderült, e mögött is Toma Betea volt polgármester áll, aki a PSD egyik megyei alelnöke. A beiktatáson jelen lévő Pataki Csaba alprefektus az üggyel kapcsolatban elmondta: az érintetteknek jogában áll a közigazgatási bíróságon igazukat keresni.

A hivatalos procedúrák és az eskütétel után rátértek az alpolgármester megválasztására: Ludróczki Sándort támogatta mind a 13 döntéshozó. Ő az ideiglenes polgármesteri tisztséget is be fogja egyben tölteni, lévén, hogy a polgármesterségre Betea pere miatt még nem lehet választásokat kiírni. Ludróczki 1961. március 19-én született, előbb almérnökként az Unio avasfelsőfalui részlegén dolgozott, majd 1996-2004, illetve 2006-2008 között már betöltötte a polgármesterhelyettesi funckiót.

Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök a feladat nehézségére figyelmeztette az Avasújvárosi Helyi Tanácsot, melynek első lépése a Ráksával történő vagyon- illetve adósságelosztás (becslések szerint 1 500 000 lejről van szó). A tanácselnök messzemenő támogatást ígért az újjászületett, immár saját lábon álló közigazgatási egységnek.


Ludróczki is letette az esküt
Ludróczki is letette az esküt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: