2019-08-02 06:46:19• hírek • Romkat.ro

Fiatalok nyelvén átadni az örök érvényű istenüzenetet

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye
Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Egy hétig a szatmári egyházmegyében vendégeskedtek Erdély római katolikus hitoktatói a Bolyai Nyári Akadémia keretében - olvasható a Romkat.ro beszámolójában. Részlet következik:

A mai fiatalokhoz eredményesen szóló vallástanári módszer nehéz kérdésének tárgyalásán túl az egyházmegye kulturális, gasztronómiai, egyházi örökségével is alaposan megismerkedtek a résztvevők.

 

Negyvenöt erdélyi és egy vajdasági hittantanár részvételével tartották július 21-27. között a Bolyai Nyári Akadémia hitoktatóknak szánt továbbképzését Szatmáron a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Egyházmegyei Főtanfelügyelőség szervezésében. A tapasztalati tanulásról szóló hét az ismeretbővítés mellett lehetőséget nyújtott a tanároknak arra is, hogy megismerjék a hely történetét, kulturális gazdagságát – adta hírül a szatmári egyházmegye honlapján.

 

„Az egyházmegye gyönyörű lelki, szellemi és tárgyi örökséggel rendelkezik, amihez igazi vendégszeretet és nagyon jó gasztronómia társul” – mondta dr. Ozsváth Judit, a Bolyai Nyári Akadémia egyik előadója.

 

Kastélyból a csendbe

 

A tanárok intellektuálisan és lelkileg egyaránt töltekezhettek. A továbbképző központi témája a tapasztalati tanulás volt és nem csak elméletben hallhattak a tapasztalati tanulás előnyeiről, hanem ki is próbálták a módszereket. A megnyitó és a szentmise után elméleti oktatást kaptak, majd látogatást tettek a püspöki levéltárban, a püspöki palotában és a székesegyházban. Az Értékvadászat című játékon 4-5 fős csapatokban, feladatlap segítségével fedezték fel Szatmárnémeti látnivalóit, nevezetességeit.

 

A cikk folytatását erre a hivatkozásra kattintva olvashatja el a Romkat.ro oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: