2014-04-24 17:21:07• hírek • Kocsis Zoltán

Fiatalok lendületben – Szatmárnémetiben is

Hét európai ország közel két tucat fiatalja tartózkodik vasárnap óta Szatmárnémetiben. A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) által megnyert pályázat lehetővé teszi, hogy az egyetemistákból és középiskolásokból álló csoport megismerje kissé Szatmár megyét.

A Törökországból, Horvátországból, Litvániából, Magyarországról, Olaszországból és Szlovákiából érkezett fiatalok a szatmáriakkal kiegészülve az előző napokban megtekintették Nagybányát, Sárközújlakot és Nagykárolyt is.

Látogatásuk azonban nem pusztán turisztikai célzatú volt, hisz a projekt keretében felkeresték a helyi, illetve a megyei tanácsokat. Itt betekintést nyerhettek az önkormányzat működésébe, rendszerébe, különös tekintettel a fiatalokat támogató programok mechanizmusába.

Amint azt Őri-Pákay Franciska projektmenedzser elmondta, a Fiatalok Lendületben program keretein belül megpályázott projekt összértéke közel 15.000 euró. Minden országot egyaránt három fiatal képvisel, a szervezők pedig igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy pozitív benyomásokkal hagyhassák majd el vasárnap Szatmárt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: