2017-07-08 12:36:00• hírek • Szatmar.ro

Fiatalok gumicsizmában

Hagyd most a számítógépet, húzz gumicsizmát és gyere velünk vidéki kalandra!!!-eképp hívja a Hans Lindner Alapítvány hangulatos és tartalmas, vakációs programra a szatmári fiatalokat.

Kecskék, bárányok, istálló, szénakazal, tűző nap, zamatos gyümölcs, friss tej, kézműves sajt, saját készítésű kenyér, hidegen préselt olaj, báránybégetés és kakaskukorékolás. A nyár nagyszerű lehetőséget teremt a fiataloknak (14-18 évesek), hogy megelevenedjen a nagyszülők meséiből vagy képes folyóiratokból ismert vidéki élet. Az elmúlt napokban ízelítőt kaptak és a júliusi hónap folyamán tovóabbi, valódi élmények útján ismerkedhetnek a városi fiatalok Szatmár megye különböző farmjainak életével..

A vidéki élethez vidéki munkák kapcsolódnak: háztáji gazdálkodás, a veteményes és jószág gondozása, jóízű ebéd saját kezű készítése, az éléskamra feltöltése télire. Mindez a városi gyerekeknek igazi felfedezést jelent. A gyerekek örömmel rácsodálkozhatnak, hogy mennyi szépség és érték van a vidéki gazdálkodói életben. A jó levegő, az egészséges környezet, a közös munkálkodás, a házi készítésű ételek, a természettel való harmonikus viszony igazi, felbecsülhetetlen kincs mindannyiunk számára, melyet tudatosítani kell, ha ezeket sokáig szeretnénk környezetünkben viszontlátni.

A hagyományos, kézzel készített, kistermelői élelmiszer előállítás és a családi gazdálkodások megismerői a jövőben tudatosabb fogyasztókká és lelkes piacvásárlókká válnak, és a termelők is bátrabban vállalkoznak bőséges kínálatot nyújtani. Az ilyen vakáció, tehát távolabb mutat, mint maga a szabadidő hasznos eltöltése vagy a remek hangulatú csapatmunka, mivel nagyon is alakíthatja és megváltoztathatja, nemcsak a gyerekek, de családjaik gondolkodását, életmódját is.

A “Vakáció a farmon” programban még sok fiatalnak van hely. A feliratkozások az alapítvány székhelyén (Ceahlaului utca 38 szám) történnek.. Információk kaphatók a 0261-715136-os telefonszámon, munkanapokon 8-16 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: