2015-03-26 15:45:06• hírek • Kocsis Zoltán

Tojásfestő-verseny a madarak világnapján

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tojásfestéstő-versenyt szervez húsz óvodás részvételével, így emlékezvén meg a madarak világnapjára. Az erdők hava kapcsán pedig fákat ültet a szatmárhegyi Ezüstotthon területén.

A világ ornitológusai a földkerekség minden pontján április elsején ünneplik a madarak világnapját, tisztelegvén az előtt, hogy 1906-ban ezen a napon írták alá a Madárvédelmi Egyezményt. Tekintve a húsvét közelségére is, ezen a napon a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tojásfestő-versenyt rendez a Kossuth-kertben található Zöld Házban.

Ezen a szatmárnémeti 6-os és 7-es számú, valamint a krasznabélteki óvoda összesen húsz óvodása vesz majd részt. A verseny egyben a „Játszunk és újrahasznosítunk" elnevezésű környezetvédelmi program részét képezi majd.

Az erdők hava (március 15. - április 15.) alkalmából az ügynökség harminc facsemetét ültet az Alzheimer-kórban és időskori demenciában szenvedőket gondozó szatmárhegyi Ezüstotthon udvarán. A tojásfestő-verseny győztesei pedig kulturális előadással kedveskednek az időseknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: