2019-11-19 12:36:51• hírek • Közlemény

Fiatalok Színházi Fesztiválja Nagykárolyban

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre Nagykárolyban, a Fiatalok Színházi Fesztiválja rendezvénysorozat, mely az „Ifjúsági színházi napok” elnevezést kapta.

Az eseménysorozat rendezvényeinek idén is a Károlyi-kastély és a Nagykárolyi Városi Színház volt a helyszíne. A nyitórendezvényen, Adrian Ștefănuți és Szolomájer Tímea főszervezők, ötletgazdák, valamint Bikfalvi Zsolt, a Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke köszöntötték a jelenlévőket.
A november 15–17. között lebonyolított fesztiválon, általános és középiskolás diákok mutatták be, hogy mit is jelent számukra a színházművészet. A diákok által színpadra vitt előadásokban, a korosztályukhoz méltó lendület és nézőpont volt a meghatározó.A bemutatott román és magyar nyelvű előadások műfaji változatosságot is képviseltek, hiszen a kedves közönség egyaránt láthatott vígjátékot, tragikomédiát, drámát, erkölcsi játékot, mozgásszínházi előadást és improvizációkat.


Az idei programsorozatban nyolc, határon inneni és túli település színjátszó csoportja s egy független színházi társulat állt színpadra, név szerint a Berekenye Színjátszó Csoport Szilágycsehből, az A.B.C. színjátszó csoport Piskoltról, Trupa 9 Szatmárnémetiből, a Sztanyiszlavszkij Ugrócsoport Nagykállóból, mely csoportnak hazai vonatkozása is volt Mester Boglárka személyében, a Refi Színpad Marosvásárhelyről, a TincArt színjátszó csoport Tenkéről, az ARTA színjátszó csoport Bukarestből, a DöMIk Nagykárolyból, a M.E.E.M. színjátszó csoport szintén Nagykárolyból, valamint vendégelőadók az Arte Dell’Anima Független Színházi Társulat Bukarestből, melynek Claudian Șiman ex-M.E.E.M.-es személyében volt nagykárolyi vonatkozása.
A szervezők az idei programot fotókiállításokkal, koncerttel, színházi műhelyfoglalkozásokkal igyekeztek változatosabbá tenni.A fesztivál zárórendezvényére, a Nagykárolyi Városi Színházban került sor. Az ünnepi program végén, a szervezők okleveleket adtak át a fellépőknek, több különböző kategóriában.


A DöMIk csapata első díjat vegetett át, az „Érzelmileg legkifejezőbbnek” ítélt kategóriában, a piskolti A.B.C. csapata kapta, a „Legfegyelmezettebb szereplők” díját, míg a marosvásárhelyi Refi Színpad tagjai, a „Legeredetibbnek” járó elismerést vehették át. A „Karakterek intenzitásának megtartásáért”- a Szatmárnémetiből érkezett, Trupa 9 csapata vehetett át oklevelet, míg a „Legbátrabb bemutatkozás” díját, a M.E.E.M. nagykárolyi színjátszói kapták.


A „Hagyományos művészet ötvözése a kortárs művészettel” kategória díjazottja, a nagykállói „Stanyszlavszkij Ugrócsoport” lett.

A Tenkéről érkezett, TincART csapata, „A játék öröméért” díját kapta, míg a „Legerősebb szociális hatást elérő darab” kategóriájában kiosztott oklevelet, a szilágycsehi Berekenye csapata vehette át.

„A rendezői hatás látásmódja és bemutatása közötti tökéletes szimbiózis eléréséért” díját, a bukaresti ARTA csapata kapta.„A legjobb női főszereplő” díját, Codruța Cădar, a szatmárnémeti Trupa 9 csapatának tagja kapta.

„A legjobb férfi főszereplő” kategóriájáért járó elismerést, Naghi Zsolt, a DöMIk csapatának színjátszója érdemelte ki.

„A legjobb női mellékszereplő” kategóriájában, a nagykállói „Stanyszlavszkij Ugrócsoport” tagja, Meter Boglárka vehetett át elismerést.

„A legjobb férfi mellékszereplő” kategóriájában, a bukaresti ARTA csapatának tagját, Florea Vicențiu Andrei-t díjazták.

A fesztivál „Fiatal reménysége” díját a piskolti A.B.C. Csapatának tagjai, Varga Adriela kapta.

Ezen elismerések mellett, minden csapat és koordinátor, valamint a zsűri tagjai is oklevelet vehetett át a szervezőktől. Az eseménysorozat a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ szervezésében a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és Nagykárolyi Helyi Tanács támogatásával jött létre.


Partnerek: a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ, a Vasile Vénig László Fotóklub, a Nagykárolyi Városi Múzeum, a “Simion Bărnuţiu” Szakképző Líceum Nagykároly.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: