2009-11-05 16:11:15• hírek • Gozner Gertrud

Fiatal vállalkozók kerestetnek

A csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón a Hans Lindner Alapítvány hivatalosan is elindította a 2009/2010-es tanévre meghirdettet, a diákoknak szánt vállalkozói versenyét, az Ötletbörzét. A hetedik alkalommal megszervezésre kerülő megméretés a középiskolák tanulóinak szól, akik ezáltal belekóstolhatnak a vállalkozói életbe.

A szervezők az Ötletbörzén résztvevők számára négy szakaszra osztották fel a programot. Az első szakasz a Fit for business nevet viseli, és azért különleges, mert több célcsoport számára is nyitott. A diákok mellett tanárok, a diáktanácsok képviselői, és a nagyközönség is részt vehet benne. A 13 szemináriumból álló programcsomag célja, hogy a résztvevőket megismertessék egy vállalkozás különböző dimenzióival, hogy az ötletek megvalósíthatóak legyenek.

A Fit for business modul következő előadására november 12-én 16 órától kerül sor, tematikája a kommunikáció és a résztvevők többek közt megtudhatják, hogyan lehet meggyőzni a szponzorokat céljaink finanszírozására.

A második szakasz a Fit for job nevet viseli, és négy szemináriumot foglal magában, amelyek során a fiatalokat felkészítik az állásinterjú-helyzetek kezelésére, valamint információkkal látják el őket az európai önéletrajz készítésével kapcsolatosan. Ezekre az előadásokra 2010 március 2 és 5 között kerül sor.

A harmadik szakaszban a személyes tanácsadásokra fektetik a hangsúlyt. Ez a lehetőség már az Ötletbörze elindítása óta adott, vagyis ha a diákok a vállalkozásuk kidolgozása során nehézségekbe ütköznek, avagy eszközökre, helyiségre, illetve internetkapcsolatra van szükségük, bármikor bizalommal fordulhatnak a Hans Lindner Alapítvány Oktatóközpontjához.

Végül az utolsó szakaszt maga a verseny képviseli, amikoris egy kiállítótermben a benevezett csapatok felállítják a standjaikat és a zsűri,valamint a nagyközönség számára bemutatják a kidolgozott vállalkozási projektjeiket. A jelentkezési határidő 2010 március 18, a kiállításra pedig március 26-én kerül sor. További információkat az érdekeltek a www.fundatiahanslindner.ro honlapon olvashatnak.



Idén hetedik alkalommal szervezik meg a diákoknak szóló Ötletbörze versenyt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: