2018-08-09 12:56:46• hírek • Bede Emőke

Fiatal ungvári művészek alkotásaiból nyílt kiállítás

Egy nemrégiben hivatalosan is szentesített partnerségi kapcsolat révén városunkban is bemutatták a Kárpátaljai Művészeti Akadémia és az ehhez tartozó, Erdélyi Béla elismert festő nevét viselő kollégium végzőseinek munkáit.

Az immár hetven éves múltra visszatekintő oktatási intézmény végzős diákjainak munkáit mutatták be szerdán a szatmári Szépművészeti Múzeumban. A 14 órakor kezdődő kiállítás megnyitója nem csak azért volt különleges, mert határon túli alkotásokat tárt a helyi közönség elé, hanem azért is, mert a jeles alkalomból városunkba látogatott egy ungvári küldöttség is.
 

A díszes megnyitón a nagy elismerésnek örvendő intézmény vezetőjének is lehetősége volt szólni az egybegyűltekhez. Rövid beszédében bemutatta az általa irányított iskolát, annak tanári karát, illetve az oktatott szakokat is ismertette röviden, illetve megköszönte a diákoknak felkínált kivételes lehetőséget.
 

Az ukrán delegációt a múzeum képviseletében Daniela Balu fogadta, aki abbéli reményének adott hangot, hogy a nemrégiben szerződés által is szentesített együttműködésnek meg lesz a maga gyümölcse. A csütörtök délután kiállított képzőművészeti alkotásokat például meg lehetne „hálálni” egy ungvári tárlattal, mely szatmári művészek remekműveit mutatná be, de akár közös alkotótáborokat is lehetne szervezni, a közösen megpályázható uniós támogatásokról pedig nem is beszélve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: