2008-08-25 00:28:00• hírek • Szatmár.ro

Fiatal tehetségek a Társulatban

Hétfő délelőtt versenyvizsgáztak azok a fiatal tehetségek, akik felvételt akartak nyerni a Harag György Társulatba.

A jelentkezők saját repertoárral készültek a meghallgatásra, ahol szavalniuk és énekelniük kellett, valamint bemutathattak egy darabrészletet is. Az egyéni előadásokat követően három ígéretes tehetség nyert felvételt a társulat színművészei közé.

Az egyik szerencsés a zilahi Bándi Johanna tavaly végzett a Kolozsvári Színművészeti Egyetemen. Az elmúlt egy évben Gyergyószentmiklóson szerzett tapasztalatot szakmájában.

Varga Andrea, Szatmárnémeti származású, idén fejezte be tanulmányait szintúgy a Kolozsvári Színművészeti Egyetemen. A társulat egyetlen új férfitagja Nagy Antal, aki Nagyváradon született és a Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetemen szerzett diplomát. A felvételt nyert fiatal színművészek a fontosabb vizsgaszerepeken kívül színházban is kipróbálták már magukat, s az egyetemi képzés mellett rendszeres workshopokon kamatoztatták képességeiket.

Bándi Johanna és Varga Andrea már az évad első darabjában bemutatkoznak, míg Nagy Antal egy későbbi előadásban lép a helyi közönség elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: