2012-10-04 19:20:42• hírek • Póti Orsolya

Fiatal tehetség mutatta be alkotásait

Október 4-én Alexandra Chereches, a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákjának alkotásaiból nyílt egyéni tárlat a Szatmári Alkotóház galériájában. A fiatal tehetség  2009 óta tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének.

Csütörtök délután grafikákból nyílt kiállítás a Szatmári Képzőművészek Egyesületének szervezésében. Ezúttal az egyesület Ifjúsági Szárnyának vezetője, Alexandra Chereches mutatja be alkotásait a nagyközönségnek. A 18 éves diáklány képzőművészeti tanulmányait Szodoray-Parádi Hajnalka tanárnő irányítása alatt végezte a Szatmári Művészeti Iskolában.

A fiatal tehetséget elsőként Pop Felician, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója köszöntötte, majd a kiállított munkákat Gergely Csaba, az egyesület elnöke méltatta. A köszöntőbeszédek között a Punctul Urmator zenekar játszott fülbemászó dallamokat.

Alexandra portréi a modern és a hagyományos technika ötvözetei. Szívesen játszik a vegyes technikával, vegyíti a szén komor tónusait a színes tus játékos beütéseivel, munkái hol aprólékos szinte a hiperrealizmust súroló természethű lenyomatai a valóságnak, hol nagyvonalú, szinte a nonfiguratív határait feszegető alkotások.

"A fiatal tehetség gyakran elidőzik az emberi negatív és pozitív tulajdonságainak ábrázolásával, egyes alkotásai megdöbbentően groteszkek, de igazak. Olykor kíméletlen, máskor nőiesen elnéző az emberi gyarlóságokkal. Hol az emberi szemek foglalkoztatják, hol az tenyerek játékos összefonódásai, de mindig egyéni látásmódja. Munkái megdöbbentő művészi érettségről tanúskodnak" - mondta el Gergely Csaba.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: