2009-11-17 15:42:11• hírek • Gozner Gertrud

Fiatal önkénteseket toboroz a Vöröskereszt

További fiatal önkénteseket toboroz a Vöröskereszt szatmári fiókja - jelentette be Rodica Borlan, a szervezet vezetője a kedd délután megtartott sajtótájékoztatón.

Az eseményre maguk az ifjú önkéntesek is eljöttek, ők mondták el a sajtó képviselőjének, hogy mivel foglalkoznak és miért várnak új tagokat. Amint Vlad Haiduc, a fiatalok vezetője kifejtette: mindenkit szívesen látnak, bárki részt vehet a csapat tevékenységeiben, amely a segélynyújtás mellett számos szórakozási lehetőséggel is szolgál.

Szinte családdá nőttük ki magunkat, az itt kialakult baráti kötelékek később is megmaradnak köztünk - magyarázta az ifjú önkéntes. Haiduc szerint a szervezet keretén belül kifejtett tevékenység egyáltalán nem megy a tanulás rovására, többségük éltanuló a város líceumaiban.

Az önkéntesség hasznos időtöltésnek számít, megtanulják az elsősegélynyújtást, versenyeken és táborokban vesznek részt, időseknek segítenek, hazaviszik számukra az élelmiszereket, fogékonyabbá válnak a társadalom problémáira - magyarázta az igazgatónő.

A december mindig nagyon zsúfolt hónap a Vöröskereszt önkéntesei számára. December elsején egy fáklyás felvonulás keretén belül hívják fel a figyelmet a HIV fertőzöttekre és az AIDS betegekre. Ugyancsak decemberben zajlik a Légy te is Mikulás! akció, amelynek során szegény sorban élő, de jól tanuló diákoknak gyűjtenek élelmiszercsomagot a szupermarketekben.

Ezen kívül egész évben változatos programokat szerveznek: Gyereknap alkalmából tombolasorsolást tartottak, a Vöröskereszt Napján megválasztották egy showműsor keretén belül a legszebb önkéntest, a Dohányzás-ellenes kampányban pedig egy csontvázat hordoztak végig a városon, és cukorkákat osztogattak cigarettaszál fejében.

A célunk, hogy legjobbak legyünk és segítsünk az embereken - tette hozzá a fiatal önkéntes. Az önkénteseket toborzó plakátokat helyeznek ki a város iskoláiban. Rodica Borlan-tól megtudtuk, hogy a Vöröskeresztnek 60 fiatal önkéntese van, és hetedik osztálytól kezdve bárki jelentkezhet, akit érdekel hogy hasznosan, másokon segítve, egy közösségen belül töltse el a szabad idejét.



Rodica Borlan a Vöröskereszt fiatal önkénteseinek körében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: