2014-12-05 15:57:37• hírek • Kocsis Zoltán

Az önkéntesség világnapját ünnepelték

Az önkéntesség világnapján pénteken tucatnyi Szatmár megyei tanügyi intézmény SNAC-önkéntest köszöntöttek péntek kora délután a Szatmári Megyei Tanács épületében. A tizenkét csapat mindegyike egy kis műsorral is előrukkolt.

A SNAC mozaikszó a Sistemul National de Actiune Comutara (Közösségi Tevékenységek Országos Rendszere) rövidítése, ami 2003-ban alakult többek között Emma Nicholson, az Európai Unió romániai jelentéstevőjeként dolgozó külügyi biztos kezdeményezésére. A rendszernek jelenleg több száz tagja van Szatmár megyében, mutatta be a SNAC-ot Sanziana Cristea szaktanfelügyelő és ilyen minőségében az önkéntességi szervezet megyei koordinátora.

Az eseményen köszöntötte a résztvevőket Adrian Stef megyei tanácselnök, Marcela Papici, Szatmárnémeti alpolgármestere, valamint Claudiu Mondici főtanfelügyelő, kiemelvén a civil szféra és azon belül különösen az önkéntesek fontosságát egy jobb társadalom elérésében.

Ezt követően a résztvevő tizenkét tanügyi intézmény egy-egy előadással, kulturális műsorral köszöntötte társait. A sort a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyitotta, árnyjátékuk igencsak elnyerte a közönség tetszését. Őket a Nagytarnai Műszaki Líceum diákjainak kolindái követték, majd szépen sorban következett a Doamna Stanca Gimnázium, a Halmi Általános Iskola, a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceum, a Mihai Eminescu Gimnázium, az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Mikolai Általános Iskola, a Mircea Eliade Általános Iskola, valamint az I.C. Bratianu Műszaki Líceum.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: