2013-04-09 15:03:21• hírek • Szatmár.ro

Fiatal missziósok

Mintegy negyven fiatal vett részt szombaton, a tavaszi ifjúsági csoportvezető-képzőn, Nagyszokondon.

A keresztény misszió mindenkinek szóló küldetésén gondolkodtak el közösen a fiatalok a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája által szervezett tavaszi csoportvezető-képzőn. Az április 5-e és 7-e között, a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központban megrendezett programon több, mint negyven fiatal vett részt az egyházmegye számos pontjáról. Ők otthon, plébánosukkal közösen foglalkoznak a fiatalokkal, segítik az egyházmegyei ifjúsági munka megvalósulását, nyáron pedig részt vesznek a gyermek- és ifjúsági táborok szervezésében.

Április első hétvégéjén „Békesség nektek!" (Jn 20,21) mottó alatt megerősödni és egymást megerősíteni gyűltek össze, elgondolkodtak ugyanakkor a program központi témáján, a misszión. Pénteken a közösség építésére helyezték a hangsúlyt, szombaton a csoportvezetés gyakorlati oldalára figyeltek, majd Bonto Gabriella referens tartott témafelvezetőt, rámutatva a misszió lehetőségeire: "A misszió alapfeltétele, hogy magunknak megfogalmazzuk, mit jelent kereszténynek lenni, miért jó ez nekünk, milyen értéket jelent számunkra. Ahhoz ugyanis, hogy hitelesen tudjuk átadni, komolyan át kell gondolnunk. Minden kereszténynek kötelessége misszionálni. Természetesen más a feladatkör, más a kompetencia, de a saját részét mindenkinek meg kell tennie az aktuális helyzetben, ott ahol vagyunk, ahová Isten küld. Tanúságot akkor tehetünk, ha Krisztus tanítása, példája szerint alakítjuk az életünket, ha folyamatosan őszinte, mély kapcsolatban vagyunk Istennel. A hitelességünkkel és következetességünkkel válhatunk mi is mások számára példaképpé."

Bonto Gabriella kiemelte: "Feladatunk elindulni és úgy élni embertársaink között, hogy Isten élhessen és munkálkodhasson bennünk. Építsük Isten országát, a keresztény közösség egységét, segítve a keresőknek a közösségre találásban."

Szintén szombaton szentmisén vettek részt, majd játékesten próbálták ki ügyességüket. Vasárnap ima és kiértékelő után tértek haza, megerősödve keresztény küldetésükben. A csoportvezetők plébániájukon építik tovább a katolikus fiatalok egyházmegyei közösségét, az Ifjúsági Iroda folyamatos támogatásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: