2011-01-18 16:36:10• hírek • Szatmar.ro

Fiatal magyar tehetség a Feyenoordnál

Hétfőn pont került Simon Krisztián átigazolásának a végére, így biztossá vált, hogy a 19 éves magyar csatár a szezon végéig a holland sztárklubban, a Feyenoordban folytatja pályafutását. Ezt közvetően a 14-szer bajnok, egyszeres BEK-győztes csapatnak opciós vásárlási joga lesz.

Simon 1991 júniusában született és az Újpest csapatában nevelkedett. A lila-fehér együttesben először az ősszel a Ferencvárosra mért kiütéses győzelem (6-0) alkalmával hívta fel magára a figyelmet, amikor előbb megszerezte a vezetést, majd két gólpasszt is adott. A téli szünetben több hétig is tesztelte őt a Feyenoord, és mivel a felkészülési mérkőzéseken több gólt is szerzett, a rotterdamiak úgy döntöttek, a szezon végégig kölcsönveszik.

Az ügy azonban nem volt ilyen egyszerű és végül csak a játékoson múlott, hogy Rotterdamba került. A német élvonalbeli Hoffenheim ugyanis hajlandó lett volna 700.000 eurót fizetni érte. Ám Simon ragaszkodott az adott szavához, így az Újpest is belement a számára kockázatosabb üzletbe. A Feyenoord ugyanakkor vállalta, hogy a nyáron a német ajánlattal egyenértékű lelépési díjat fizet majd a támadóért, amennyiben az beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A Feyenoord nem szerepel valami jól a holland bajnokságban, jelenleg csak a 13. helyen található az Eredivisie-ben. Ennek megfelelően komolyan erősítettek is, hisz Simon mellett leigazolták Jhonny van Beukeringet, Gill Swerts-et valamint a japán Mijaicsi Rijót is.

Simon lesz mellesleg a hatodik magyar futballista, aki magára öltheti a Feyenoord mezét. Legsikeresebb elődje minden kétséget kizárólag Kiprich József volt, aki 1989 és 1995 között 128 meccsen 53 gólt szerzett a rotterdami csapatban. Hogy Simon hasonló karriert fut-e be, az a jövő zenéje, a holland sajtó szerint azonban könnyen elképzelhető, hogy már a szerdai csúcsrangadón is szerepet kap az Ajax ellen. Méghozzá kezdőként.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: