2010-01-22 14:45:15• hírek • Szatmár.ro

Fiatal gazdák együttműködése

Magyarországi és megyebeli ifjú gazdálkodók tanácskoztak az együttműködésről.

A találkozó a Fiatal Gazdák Magyarországi Egyesülete (AGRYA) pályázatának tulajdoníthatóan jött létre, azután, hogy az itteniek tapasztalatcsere-úton vettek részt nemrég Magyarországon: a projekt lényege a magyar és román határmenti megyék ifjú mezőgazdászainak együttműködése, az itteniek szervezetbe tömörülésének az ösztönzése. A találkozón részt vett Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is.

Az AGRYA 14 éve zajló tevékenységéről, a tapasztalatokról Mikula Lajos, a szervezet elnöke számolt be, kihangsúlyozva: nem állja meg a helyét az a tévhit, hogy az EU-ban a nagygazdaságoké a jövő - a nyugati országokban a kis- és közepes gazdaságok a legsikeresebbek. Szó esett a szervezetbe tömörülés fontosságáról, illetve arról: ezeknek a közösségeknek nem gazdasági, hanem szakmai tényezőkre alapozva kell létrejönniük, működniük. Érdekes előadást tartott továbbá Dr. Scholcz Béla a mezőgazdasági tanácsadó központ működéséről és átszervezéséről, illetve dr. Magyar Lóránd, aki a romániai mezőgazdasági pályázati rendszerről beszélt az egybegyűlteknek.  

A pénteki megbeszélést megyebeli farmlátogatás követte, az elkövetkező hetekben  Bihar, Arad, Temes megyékben tartanak megbeszéléseket, majd márciusban rendezik a zárókonferenciát. A szatmárnémeti találkozón 17 magyarországi és több, mint 20 megyebeli gazdálkodó vett részt.


A Szatmár megyei gazdálkodók a magyarországi kollégákkal találkoztak
A Szatmár megyei gazdálkodók a magyarországi kollégákkal találkoztak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: