2011-03-29 11:17:58• hírek • Szatmár.ro

Szex szülés után

Minden férfi alig várja, hogy a terhesség és szülés után párjával újra nemi életet éljen. A legtöbb nő azonban nem tudja biztosan, mikortól lehetséges egyáltalán.

Ez egy olyan téma, amit a nőgyógyásszal könnyedén meg lehet beszélni. Nézzük, milyen szabályok vonatkoznak arra, aki vaginálisan, probléma nélkül szül. Számos orvos azt javasolja, hogy a fertőzések elkerülése végett négy-hat hetet kell várni, mielőtt újrakezdenénk a nemi életet, de minden pár más és más. Ha a szülés komplikációmentes volt, és nem került sor gátmetszésre, akkor korábban is megpróbálkozhatnak vele. Bár lehet, hogy a nő érdeklődése a nemi élet iránt a szülés után még úgy 12 hétig kevésbé élénk, mint férjéé. Nézzünk szembe a tényekkel, ha az újdonsült anyának fáj a gátmetszés, ha melle fel van telítődve, és szivárog belőle a tej, ha a babát próbálja etetni éjjel-nappal, ha fáradt, ha szorulása van, ha vizelete éget, ha állandóan cserélni kell a tisztasági betétet a folyamatos vérzés miatt. Emiatt egyenesen elidegenedve érzi magát korábbi életétől, akkor a nemi élet nem jár a fejében.

Egy császármetszés követően a nemi élet újrakezdéséig szintén négytől hat hétig terjedő időszak irányadó. Az alvás hiánya, hogy most nem érzi magát vonzónak és a baba gondozásának nyomasztó felelőssége még a legvadabb libidót is letörheti egy időre. Beszéljen párjával a nemi életről és arról a tényről, hogy a szülés utáni tények bonyolultabbá teszik a szex kérést. Ne hagyja, hogy az Ön nemi élet iránti csökkent érdeklődése és férje fokozott igénye tornyosuló hegyet képezzen kapcsolatukban. A szülést követő időszak érzelmi és fizikai viharai nem jelentik azt, hogy a későbbiekben is így maradna minden. Még ha nincs is kedve nemi életet élni, próbáljon meg csendes és meghitt perceket eltölteni párjával. Össze lehet hozni egy otthoni randit, amikor a baba szundikál. Bújjanak egymáshoz és tartsák szorosan egymást. Nyugodtak lehetünk afelől, hogy kevés az a pár, aki közvetlenül a baba születése után vissza képes lendülni a könnyed és fesztelen nemi életbe, mindenhez türelem és idő kell.

Forrás: Maryann Brinley és Dr. Howard Berk: The Everything Pregnancy Book

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: