2012-12-04 21:49:12• hírek • Szatmar.ro

Elúszóban az elődöntő – tönkreverték a VSK-t Aradon

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Harminc pontos vereséget szenvedett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata Aradon, a Román Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így szinte behozhatatlan hátrányba került a visszavágó előtt. Főleg a második negyed sikerült katasztrofálisra - ezen el is ment a meccs.

n Fleseriu csapata a bajnokságban 81-75 arányú győzelmet aratott néhány héttel ezelőtt az Arad ellen, így a lányok magabiztosan is kezdhették volna a mérkőzést. Az Orosz, Parau, Drye, Whittington, Freeman ötösfogat azonban pocsékul kezdett, a hazaiak pillanatok alatt elléptek 7-0-ra - Whittingtin csak ekkor törte meg a szatmári jeget. Noha a játékrész végére a vendégek feljavultak, 17-12 lett a vége.

A második negyedben aztán a szatmári lányok nem csak az elején, hanem az egész tíz percben ijjesztőn rosszul játszottak, alig jutottak el 8 pontig. Az Arad ezzel szemben 23 pontot szerzett, így 40-20-as előnnyel vonulhatott pihenni.

Az öltözőben Fleseriu valamivel felrázhatta a lányokat, mert a harmadik negyedben legalább 19 dobott pontig eljutottak - ám az Arad ezt is meg tudta fejelni hat ponttal. A két gárda 65-39-es állással vágott neki az utolsó tíz percben, amit a hazaiak négy ponttal nyertek, kialakítva ezzel a 81-51-es győzelmüket.

A mutatott játék és az eredmény tükrében vajmi kevés esélye maradt a VSK-nak arra, hogy a december 20-án (18.00) esedékes visszavágón kiharcolja az elődöntőbe jutást.

Ami a többi negyeddöntőt illeti, a Temesvári BCM Danzio-Târgoviştei CSM, a Bukaresti Olimpia-Sepsiszentgyörgyi Sespi SIC és az Alexandriai CSB Teleorman-Gyulafehérvári CSU mérkőzéseket december 11-én, kedden rendezik, ezeknek a visszavágója december 22-én lesz.

Román Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 81:51
(17:12, 23:8, 25:19, 16:12)
A szatmári pontszerzők: Părău 14, Lucas 14, Whittington 10, Drye 7, Orosz 2, Kovacsevics 2, Ivan 2
Játszott még: Freeman, Szlimák, Giurgiu
Az aradi pontszerzők: Givens 22, Wirth 13, Laplante 13, Risper 10, Brosovszky 9, Bartee 8, Milovanovics 6.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: