2013-10-03 11:08:10• hírek • MTI

Fesztiválszereplésen a Rokonok és a Dsida-est

A Móricz Zsigmond Rokonok című regényéből készült előadást a Gyergyószentmiklóson megrendezésre kerülő X. Nemzetiségi Színházi Kollokvium programjában játssza először a Harag György Társulat, még az október 4-i, hivatalos díszbemutató előtt.

A 2013. szeptember 27. és október 6. között tartó fesztivál hatodik napján, október 2-án 19 órától műsorra tűzött produkciót a Figura Stúdió Színház nagyszínpadán láthatta a közönség.

A Babarczy László Kossuth-díjas művész által rendezett előadás mellett az idén hatvan éves szatmári társulat pódiumelőadást is játszott a Kollokvium fesztiválközönségének, ugyanis szeptember 29-én, a színházi seregszemle harmadik napján a „Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak..." című Dsida-estet is bemutatták a székelyföldi városban.

Az idei, jubileumi gyergyószentmiklósi színházi találkozón egyébként több mint tíz előadást láthat a nagyérdemű, de szakmai beszélgetések, koncertek és gyermekprogramok is színesítik a fesztivál programját. A nagymúltú erdélyi színházi fesztivált először 1978-ban szervezték meg Sepsiszentgyörgyön.

A szatmári társulat több ízben is jelentős eredményeket ért el a fesztiválon (első ízben 1980-ban díjazták). A gyergyószentmiklósi színház 2001-től ad otthont a kétévente sorra kerülő eseménynek, ám a korábbi évek hagyományaitól eltérően az idei előadások nem versenyprogramban szerepelnek, a szervezők ezúttal a fesztivál találkozó jellegére és a közös, szakmai párbeszédre fektetik a hangsúlyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: