2009-07-30 15:53:36• hírek • Gozner Gertrud

Fesztivál Nagykárolyban

Augusztus 16 és 21 között szervezi meg Nagykároly városának kulturális igazgatósága az August Fest-et. A fesztivál programjában tánc- és zenei előadások, sportversenyek, képzőművészeti kiállítások szerepelnek.

A szervezők szerint a programban minden korosztály és minden ízlésvilág megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A fesztivál hat napja alatt kerül sor a Nagykároly Kupája mini-foci verseny megszervezésére is.

Augusztus 16-át a kultúra és a művészetek napjának kiáltották ki a szervezők. Déli 12 órától Fastus József festménykiállításának megnyitójára kerül sor a Károlyi-kastélyban, délután 16 órától a kálmándi fúvószenekar játszik a kastélykertben, míg este hét órától a Városi Színház udvarában a Helver éjszakája című darabot láthatja a közönség.

Augusztus 17.-én a rockzene kedvelőit várják Nagykárolyba. A városi termál-strandon fellép többek közt a Terra Herz, a Florian Band, a Stereotype, a Deity, a Noir, a Koan és a Psychosimphony. Augusztus 18-án Jazz-Napot tartanak, a kastélykert kézilabda pályáján este 20 órakor a Cserey Csaba Trió és a budapesti Special Providence együttest hallgathatják az érdeklődők.

Augusztus 19-én a sport veszi át a stafétát a rendezvények sorozatában. 17 órától a Törvényszék előtti parkolóból indul az autókrosszverseny, amelyen minden korosztály részt vehet. Három kategóriában lehet nevezni: 10-16 évesek, 16-35 évesek és 35 éven felüliek.

Ugyancsak 19.-én kerül sor a nagykárolyi táncok gálájára. Ennek az eseménynek szintén a kastélykert kézilabda pályája ad otthont, fellépnek a Magic Dance, a Fashion Dance, a Rap Style és a MSZ Crew Break tánccsoportok. Ugyanazon a helyszínen 21 órától Veres Noémi szoprán operettslágereket fog énekelni Daniel Ovidiu tenor és Kolcsár Péter zongorista társaságában.

Augusztus huszadika a gyermekek és a sport napja lesz a fesztiválon. Ez alkalomból Nagykárolyban vendégeskedik a nagyváradi gyerekszínház, román és magyar nyelvű előadásokat egyaránt bemutatnak. Valamint bemutatót tartanak a helyi karate és Airsoft klub tagjai. Szintén aznap este 19 órakor szervezik meg a legerősebb nagykárolyi című versenyt.

Augusztus 21.-ét a fiatal nagykárolyi művészeknek dedikálták. A város központban levő parkolóban tartják meg a Nagykárolyi Sport Gáláját, amelyen fellépnek a Kultúrház és a Tanulók Klubjának tagjai. A gála keretén belül kerül sor a város legjobb sportolóinak a díjazására.


A Károlyi kastély újabb kiállításoknak fog helyed adni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: