2011-05-12 14:56:23• hírek • Szatmár.ro

Festménykiállítás nyílt

Két magyarországi festőművésznő, Ignácz Magdolna és Belánszky Demkó Beáta kiállításának megnyitójára került sor csütörtök délután a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A művészet iránt érdeklődők ezúttal is különleges és egyedi technikával ismerkedhetnek meg, ha ellátogatnak a galériába.

A két művésznő kiállítását Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke és Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke nyitotta meg, alkotásaikat pedig Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója, valamint Marcel Sabo, az „Aurel Popp" Művészeti Líceum igazgatója méltatta néhány szóval. A megnyitót Krisztina és Florian Mara közös zongorajátéka tette még hangulatosabbá.

A szatmári származású Belánszky Demkó Beáta mérnöki tanulmányait Magyarországon végezte, és azóta Magyarországon él és alkot. Két éve kezdett el intenzíven festeni. Korábban részt vett egy négynapos rajztanfolyamon, és az ott megszerzett tudást is felhasználja festészetében. Alkotásainak jellegzetessége, hogy egyetlen technikával (vászon-akril) többfélét alkot. Az művésznő a kikapcsolódás legjobb módjának a festést találja, mely során elbújhat saját kis belső világába.

„Akkor vagyok nyugodt, ha egy festmény elkészült. Ha tehetném addig abba sem hagynám a festést, amíg az adott kép nincs készen. Kedvenc témám nincsen, mert számomra egyformán fontos a portré, a csendélet és az absztrakt, csak aktuális hangulatomtól függ, hogy éppen mit festek." - vallja az alkotó.

A magyarországi festőművésznő Dr. Ignácz Magdolna a következőket vallja: a képzőművészet és a filmművészet igazi feladata, hogy olyan pillanatokat örökítsen meg, amelyet talán mások észre sem vesznek. Igy lehet az élet csodás dolgait megsokszorozni, az embereknek örömet okozni, tartalmas életet élni.

Témája elsősorban a táj, a természet titkai, a vadon élő állatok, plain air festőnek vallja magam. Így képein megjelennek az erdélyi tájak, templomok, a zalai pincesorok, az afrikai utazás élményei. De az utóbbi időben szívesen fordul a modern festészet irányába. Képei olajtemperával, olajjal illetve vegyes-technikával készülnek.

A tárlat támogatói a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, illetve a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. A kiállítást június 15-ig látogathatják az érdeklődők.



Magyarországi festőművészek alkotásait csodálhatják a művészet kedvelők
Magyarországi festőművészek alkotásait csodálhatják...



Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: