2013-08-28 10:48:57• hírek • Póti Orsolya

Festménykiállítás nyílik

Belánszky-Demkó Beáta és Moldovan Cristina festőművészek alkotásaiból nyílik táralt augusztus 29-én a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A kiállítás szeptember 18-ig látogatható.

Két festőművésznő alkotásainak ad otthont a Szatmár Megyei Tanács galériája augusztus 29-től közel egy hónapon át. A szatmári születésű, de már több mint 20 éve Magyarországon élő Belánszky-Demkó Beáta 2010 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, és már több csoportos illetve egyéni kiállítására sor került úgy Magyarországon, mint itthon.

Kedvenc témái a portré, absztrakt, tájkép és életkép. A művésznőt egy dolog vezérli, ami nem más, mint a belső csend megélése. Ezért festészete tekinthető belső csendje keresése közben keletkezett melléktermékeknek. A festészettel nincs célja. Nem akar másoknak örömet szerezni, nem akarja megváltani vele a világot, nem akar szépet és jót teremteni, kizárólag csak önmagát szeretné megtalálni mindenben.

Moldovan Cristina már több alkalommal is bemutatta alkotásait Szatmárnémetiben, de többek között Kolozsváron, Nagykárolyban, Gyergyószentmiklóson, Csengerben, Tasnádon és egyéb településeken is megcsodálhatóak voltak munkái.

A művésznő 2008 óta tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, és hamar beilleszkedett annak mindennapi életébe, aktívan részt vesz  az egyesület összes közös kiállításán, illetve alkotótáboraiban.

Első lépéseit a művészet rögös utjain Parády Hajnalka és Ion Sasu irányítják, majd jogot tanul. Művészeti pályafutását temperával és színes ceruzával kezdi, de hamarosan áttér a pasztell és az akril bonyolultabb technikájára. Színei, a női lélekre jellemző finom, pasztellszínek, kerüli az erős színhatásokat, erős kontrasztokat. Képein dominálnak a meleg színek világos tónusai, árnyalatai. Színvilágának szinte gyógyító, léleknyugtató hatása van.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: