2020-01-28 13:18:29• hírek • Közlemény

Festményekből és grafikákból nyílt kiállítás Nagykárolyban

A Károlyi-kastélyban kapott helyet az a kiállítás, mely Somogyi Győző A magyar királyok portréit, valamint Potyók Tamás Erődítmények és erőtemplomok témakörében készült grafikáit és festményeit tartalmazza.


Potyók Tamás, Holló László-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjasa, míg Somogyi Győző, Kossuth-díjas festő- és grafikusművész, a Nemzet Művésze munkáit igen népes közönség tekintette meg a nyitórendezvény alkalmával.

A kiállítás nyitórendezvényén közreműködött, Dragoș Georgescu, a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Alapítvány ügyvezető igazgatója, dr. Hágó Attila Nándor, a Nagykárolyi Városi Múzeum igazgatója, Várna Levente, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóságának vezetője, Petneházy Attila, Magyrország kormánya részéről, a magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos, a Kárpát-medencei kiállítássorozat fővédnöke, Ferenczi Stefan képzőművész, Nagy Géza hagyományőrző, a kiállítás kurátora, valamint az egyik alkotó, Potyók Tamás festőművész. A hétfői rendezvényen, Debrenti Katalin is közreműködött, egy verses-zenés összeállítással.

A kiállítás február 8-áig látogatható, a Károlyi-kastély nyitvatartási rendjének megfelelően.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: