2016-05-30 10:04:47• hírek • Szatmár.ro

Festett arcú moldovai srácok és eksztázisban tomboló tömeg zárta a városnapokat

A vasárnapi koncertekkel véget ért a jubileumi, XX. Szatmárnémeti Városnapok. Az esti órákban a magyarországi Kerozin zenekar, illetve a román rocklegenda Iris koncertezett, a zárónapot pedig a Carla's Dreams festett arcú tagjainak koncertje tette emlékezetessé.

Főleg a rock dominálta a vasárnap estét a XX. Szatmárnémeti Városnapokon. Ekkor lépett fel a Magyarországról érkezett Kerozin zenekar is, akik karrierjük kezdetén még könnyedebb zenei műfajban írták a dalokat, de mára jó kis rockbanda lett beőlük.

Szerencsére a Kismalac, a Hugacsaka, a Nelli az elefánt és a többi nagy slágerük rockos feldolgozásban is nagyon jól szól. A városnapi koncerten gyakorlatilag a best-of válogatásukat adták elő, de saját dalaik mellett nemzetközi előadók slágereivel is szórakoztatták a közönséget, természetesen kerozinos stílusban.

Nem maradt el a koncertjeik fő látványossága sem, Alex, a banda énekese a színpad egyik tartóoszlopára felmászva énekelte a Kismalac, kismalac, engedj be refrénű dalt.

A folytatásban a magát romániai rock-válogatottként hirdető Iris zenekaré volt a színpad. A fellépésükre összegyűlt tömeg együtt énekelt a legendákkal, akik életművüknek jelentősebb dalaival léptek a szatmári színpadra.

Amely életmű bizony nem kevés, hisz az Iris 1976 óta nyomja a hard rockot, a színtér romániai legendájává válva. Noha az utolsó alapító tag, Nelu Dumitrescu idén tavasszal kilépett a bandából, miután daganatot diagnosztizáltak szervezetében. Helyét  - a Led Zeppelin néhány nosztalgiabulijának mintájára - fia, Cristi  vette át. Szatmárnémetiben ismét Cristi Minculescu állt a mikrofon mögött, aki ugyan 1982-ben, majd 2012-ben is kilépett, összességében 30 éven keresztül az Iris frontembere volt.

Fölösleges külsőségek nélküli tiszta, kőkemény rockzene volt ez, szöges ellentétben az őket követő, az ismeretlenség misztériumába burkolózó Carla's Dreams-szel.

A Kiss, a Lordy, a Slipknot, ugrik be az embernek a hasonló koncepciót követő nemzetközi sztárok neve. A kissé pejoratív, cinikus élc aztán rögtön eltűnt, amikor a Chisinauból érkezett fiúk a húrok közé csaptak! Előadásmódjukból, zenéjükből akkora adag energia áradt, amilyent ritkán tapasztalni. Stílusukat képtelenség beskatulyázni, a poptól a punkig, a heavy metaltól a nu metalig és a hip hoppig számtalan elemet fedezhetünk fel benne.

A fiúkat pedig az sem hozta zavarba, amikor technikai okok miatt néhány perces szünetet voltak kénytelenek beiktatni - ki kellett cserélni az egyik cintányért: a valósággal eksztázisban tomboló tömeg által megkezdett nótát fenntartások és zenei kíséret nélkül folytatta az énekes. Akinek, akárcsak a banda többi tagjának, a neve és személyazonossága ténylegesen ismeretlenségbe burkolózik. Nem túl eredeti, te továbbra is meglepő marketingstratégia, amit választottak - egy biztos azonban: a festett arcú moldovai srácok tényleg tudnak zenélni és lázba tudják hozni a közönségüket. Amelynek soraiban kamaszlány együtt bulizott édesanyjával....

A Carla's Dreams koncertje után aztán - hasonlóan nem túl eredeti szójátékkal élve - álomba merült Szatmárnémeti három napi buli után.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: