2009-09-17 20:45:57• hírek • Gozner Gertrud

Festészeti tárlat az Alkotóházban

Alig egy hét telt el a Polgármesteri Hivatal Galériájában megnyitott kettős, festészeti és szobrászat tárlattól, az Alkotóház Képzőművészek Egyesülete újabb kiállításra invitálta a szatmári közönséget.

Csütörtök délután az Alkotóház Galériájában került sor a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ közreműködésével Cristina Moldovan festménykiállításának a megnyitójára.

A szép számmal összegyűlt érdeklődő előtt megtartott tárlatnyitó beszédében Felician Pop, a központ igazgatója méltatta a művésznő jellegzetes karakterrel bíró képeit. Pop jellemzése szerint a tájképfestő átszűri személyiségén a természetet, és úgy tárja a nézők elé. Festményei nőiességről és kifinomultságról tanúskodnak, valamint optimizmust sugároznak - fogalmazta meg az igazgató.

Dr. Enyedi István röviden ismertette a festőnő életútját. Amint beszédéből kiderült, Cristina Moldovan 2008-ban lépett be az egyesületbe, az egyik legaktívabb tagja az Alkotóháznak, minden közös kiállításon és alkotótáborban jelen van. Az egyesületen belül a korábban jogtanácsosként dolgozó művész megtalálta élete hivatását. Képeit eddig Szatmárnémetin kívül Erdődön, Csengerben, Monón és Tasnádon láthatta a nagyközönség.

Ezután a megnyitón Gergely Csaba, az egyesület elnöke vette át a szót, akitől megtudtuk, hogy a 2005-ben nyugdíjba vonult alkotónak ez az első önálló, egyéni kiállítása, azonban nem az utolsó, hisz az egyik legtermékenyebb tagja az Alkotóháznak. Cristina Moldovan függetlenül a napszaktól és az időjárástól keresi a természet látható és eldugott szépségeit - tette hozzá az elnök. A kiállítást, amely október nyolcadikáig látogatható, Nagy Sebastian a kolozsvári zeneakadémia hallgatójának zongorán előadott énekszámai tették színesebbé.


Felician Pop, Gergely Csaba, Cristina Moldovan és Dr. Enyedi István a megnyitón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: