2009-04-27 10:21:31• hírek • Gozner Gertrud

Festészeti tárlat

Április 30-án 17 órakor nyíilik meg Kovács Emil Lajos tárlata az Alkotóház Galériájában, az 1 December 1918 út 11 szám alatt.

Kovács azon fiatal festőművészek csoportjához tartozik, akik a világ bemutatásához nem annyira az absztrakciót választják kifejező eszközül, inkább a klasszikus hagyományokhoz visszanyúlva mai módon, mai dolgokat akarnak bemutatni.

Festészetét a színek, formák és hangulat játékos vibrálása jellemzi. Kedvenc témáit feloszthatjuk a panorámák illetve a városi tájképek között. Szívesen és gyakran tér vissza kedvenc tájaihoz a Felsőbányai dombokhoz, hegyekhez, Felsőbánya szinte mitikus hangulatú épületeihez, utcáihoz.

A fiatal művész nagyon termékeny alkotó: egy-egy tíznapos alkotó táborban nem ritka, hogy 15-20 db festmény, színvázlat készül el, ezekre odahaza visszatér, eljátszik velük, átfogalmazza őket. Hogy a kép színvilága, hangulata, mondanivalója ne csorbuljon, a rámákat is önmaga színezi a megfelelő árnyalatra.

Kovács Emil Lajos 1967-ben született Szatmárnémetiben, tanulmányait a Művészeti Iskolában végezte, 1995-től a Szatmárnémeti Északi Színház díszletkészítője, 2008 óta a Nagybányai Északi Egyetem Képzőművészeti szakának hallgatója. Több egyéni és csoportos kiállítása volt az országban és Magyarországon egyaránt.

Festészetét a színek, formák és hangulat játékos vibrálása jellemzi

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: