2008-11-25 15:13:54• hírek • Szatmár.ro

Festészeti kiállítás

Kedden kiállítás nyílt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal halljában a csengeri alkotótáborban készült festményekből.

A kiállításon szatmári és csengeri alkotók munkáit csodálhatják meg az érdeklődők a Szatmárnémeti önkormányzat, a csengeri múzeum valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészeinek Egyesülete jóvoltából.

 

A kiállított műveken Csenger és vidéke jelenik meg, úgy ahogyan az augusztusi alkotótáborban látták azt tábor résztvevői. A kiállítás megnyitóján Pop Felician, a Szatmár Megyei Hagyományőrző központ vezetője elmondta, az augusztusban megszervezett alkotótábor jó alkalom volt arra, hogy a csengeri és a szatmári alkotók közösen fedezzék fel ezt a vidéket, mely mindannyiunk számára, akik itt élünk, közös otthonunk, hiszen a határ nem törli el a történelem azon fejezeteit, mely a földrajzi környezet miatt, összeköt minket.

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere a megnyitón elmondta, nagyon örül annak, hogy sor kerülhetett erre a kiállításra és reméli, hogy a jövőben is folytatódni, sőt erősödni fog ez a kapcsolat. Végül, Fábián László, a csengeri múzeum vezetője kapott szót. „Ezen a tárlaton Csengert és vidékét ismerhetik meg az érdeklődők. Remélem, hogy ezen alkotások megtekintése egyfajta kedvcsináló lesz az érdeklődők számára és ellátogatnak hozzánk"- tette hozzá végül Fábián.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: