2011-01-18 12:36:24• hírek • Szatmár.ro

Fertőzésveszély Lázáriban

A Közegészségügyi Igazgatóság is fokozottan figyel a lázári belvízhelyzetre.

Hét végén ellenőrzést tartott Lázáriban a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, és a szakemberek megállapították: komoly fertőzésveszélyt jelent a talajvíz magas állása, hiszen ezáltal a falun még használatos kávás kutakba szivároghat az emésztőgödrök vagy a trágyadombok tartalma. A hatóság a helyi önkormányzattól azonnali közbeavatkozást kért. Ez meg is történt: hétfőtől ismét működnek a községben a vízvezetékere kötött utcai közkutak, amelyeket tavaly nyáron számolt fel a polgármesteri hivatal.

- Akkor azért döntöttünk így, mert a kutak vizét nem csak ivásra, hanem sok egyébre használták: öntözésre, permetezésre, autómosásra. Márpedig a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudtuk megengedni azt, hogy a költségvetésből fedezzük ezen kutak fogyasztását. Most mégis meg kell értenünk, hogy az emberek egészsége forog veszélyben: úgy döntöttünk, ismét állandóan működésben lesznek a közkutak, hiszen vannak olyan családok, amelyek nem tudják maguknak megengedni azt, hogy gazdaságaikat rácsatlakoztassák a vízvezetékre.

Ami a belvízhelyzetet illeti: a Szatmár Megyei Tallajjavító Vállalat (ANIF) még hét végén nekilátott a problémás részeken a csatornatakarításnak. Ezzel még nem biztos a megoldás, hiszen a legproblémásabb részen az udvarok alacsonyabban vannak a vízlevezető árkoknál.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: