2010-08-03 12:27:49• hírek • MTI/Reuters

Szeptemberben hallgatják meg a Ferrarit

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa szeptember elején hallgatja meg a Forma-1-es Ferrari-csapat vezetőit, miután az olasz istálló a július 25-i Német Nagydíjon tiltott csapatutasítást alkalmazott.

"A versenybírók által küldött jelentés kézhezvételét követően a FIA elnöke úgy döntött, hogy továbbítja az ügyet a világtanácsnak - írta hétfő esti közleményében a nemzetközi szövetség. - A meghallgatásra és a fegyelmi tárgyalásra szeptember 8-án, Párizsban kerül sor."

A hockenheimi futamon a brazil Felipe Massa - aki a rajt után a harmadik helyről az élre került, majd pozícióját a verseny kétharmadán keresztül megtartotta - nyilvánvaló csapatutasításra a 49. körben átengedte az első helyet a vb-címre még esélyes spanyol Fernando Alonsónak, aki végül megnyerte a német GP-t. A rádióüzenetben ez hangzott el: "Fernando sokkal gyorsabb, mint te. Nyugtázd, hogy vetted az üzenetet..."

Az eset után a Ferrarit a versenybírók 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

A szeptemberi meghallgatáson nem vesz részt Jean Todt, a FIA jelenlegi elnöke, mert korábban csapatfőnökként dolgozott a Ferrarinál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: