2012-07-26 11:16:38• hírek • MTI

Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen

Az eddigi tíz futamból hármat a listavezető Alonso nyert meg, kettő Webber nevéhez fűződik, a további öt sikeren pedig öt különböző pilóta osztozik. A szombati időmérő döntő fontosságú lesz, aki a rajtrács élére kerül, nagy eséllyel elsőként pillanthatja meg Faluvégi Péter kezében a kockás zászlót.

Vasárnap a Hungaroringen rendezik az idei autós gyorsasági-világbajnokság 11. futamát, a Forma-1-es XXVII. ENI Magyar Nagydíjat, amelyen a vb-pontversenyben éllovas Fernando Alonso kettős ünnepet ülhet: amellett, hogy éppen július 29-én lesz 31 esztendős, újabb diadalával tovább növelheti előnyét a pontversenyben.

"Rendkívül fontos a magyarországi verseny: túl vagyunk a félidőn, a pontversenyben élen állok, és bízom abban, hogy a hét végén is sikeres leszek" - idézték a spanyol lapok a Renault-val kétszeres világbajnok ibériai pilótát.
Alonso elmondta, hogy a júliusban megszerezhető 75 pontból 43-at már az ő neve mellett jegyeznek és amennyiben a Magyar GP-n is elsőként intik le - az MTI tudomása szerint várhatóan Faluvégi Péter, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) főtitkára lengeti majd a kockás zászlót - akkor elégedetten mehet el a jól megérdemelt nyári szabadságra. A Hungaroringen vasárnap esedékes viadalt követően ugyanis hosszabb pihenő következik, a legközelebbi versenyt, a Belga Nagydíjat szeptember 2-án rendezik Spa-Francorchamps-ban.

Luca Cordero Di Montezemolo, a Ferrari elnöke is elégedett pilótája teljesítményével. Elmondta, hogy a csapat a kezdeti nehézségek után óriási lépést tett előre, ezzel együtt nem árt óvatosnak lenni.
"A riválisaink nagyon kemények, a McLaren rendkívül sokat fejlődött, a Red Bull továbbra is pokoli erős, a Sauber hallatlanul kiegyensúlyozott, a Lotus pedig bizonyos helyzetekben igencsak hatékony" - nyilatkozta az olasz médiának Montezemolo. "Fokozni kell az erőfeszítéseket, hogy állandósítsuk a sikereinket."

Alonsónak, aki első sikerét kilenc esztendeje - még a Renault volánja mögött - éppen a Hunagaroringen érte el, valóban illik óvatosnak lennie, az ellenfelek ugyanis nyilvánvalóan nem adják meg könnyen magukat. Hiába vezet a spanyol 34 ponttal az ausztrál Mark Webber és 44-gyel a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel előtt, a két Red Bull-os nem tett le arról, hogy behozza a spanyolt.

Vettel és csapattársa, Webber is azt ígérte, hogy győzni jött Magyarországra, majd mindketten megemlítették, hogy bár a pálya közismerten a leglassabbak közé tartozik, több helyen is nagyokat lehet hibázni, és a várható nagy meleg is megzavarhatja a versenyzőket.

A 2008-ban világbajnok Lewis Hamilton sem borúlátó:
"Ebben az idényben eddig kissé hadilábon álltam a szerencsével, a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt szerettem, szerettük volna" - idézte a McLaren brit autóversenyzőjét az As című spanyol sportnapilap. "Úgy érzem, a hét végén menni fog a dolog, jó eredményt érek el, és akkor nyugodtan megyek el vakációzni. Egy biztos: a boxutcában mi vagyunk a leggyorsabbak, és ez jó jel!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: