2015-11-04 13:42:11• hírek • MTI

Míg egyesek a továbbjutásért, addig Mourinho az állásáért küzd

Három csapat a továbbjutás reményében lép pályára, José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője pedig az állásáért küzd szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Az E csoportban a címvédő FC Barcelona harcolhatja ki a nyolcaddöntős szereplést, igaz, ez nem csak rajta múlik. Ahhoz, hogy már most biztosítsa helyét a legjobb 16 között, a BATE Boriszovval szembeni sikere mellett az is kell, hogy az AS Roma ne győzze le hazai pályán a Bayer Leverkusent. A rómaiak a Serie A legutóbbi fordulójában elbukták az Internazionale elleni rangadót, ezzel ötmérkőzéses győzelmi sorozatuk szakadt meg. A Leverkusen a Wolfsburg otthonában kapott ki a Bundesligában, legutóbbi négy mérkőzéséből pedig csak egyet nyert meg.

A H csoportban már most eldőlhet a két legfontosabb kérdés, azaz a nyolcaddöntőt érő első két hely sorsa: a Zenitnek már döntetlen is elég az Olmypique Lyon otthonában, abban az esetben, ha a Gent hazai pályán nem győzi le a Valenciát. A spanyol együttes egy győzelemmel szintén továbbléphet, ehhez azonban szükséges a Lyon pontvesztése.

A G csoportban a Chelsea-Dinamo Kijev összecsapáson edzői pályafutása egyik legnagyobb kihívása előtt áll José Mourinho, a londoniak trénere ugyanis sajtóértesülések szerint két mérkőzésre szóló ultimátumot kapott Roman Abramovicstól, a klub orosz tulajdonosától. A Chelsea 11 fordulót követően mindössze három győzelemmel a 15. a Premier League-ben, a BL-ben pedig csak a harmadik helyen áll, és egy esetleges pontvesztéssel nagyon nehéz helyzetbe kerülne.

Az E csoportban a Bayern München és az Olimpiakosz is nagy lépést tehet a továbbjutás felé, a münchenieknek azonban vélhetően nehezebb dolguk lesz, ugyanis azt az Arsenalt fogadják, amelynek stadionjában két hete vereséget szenvedtek. Arsene Wenger együttese a Premier League-ben sorozatban öt találkozót nyert meg, ráadásul Münchenben legutóbbi két fellépésén - a tavalyi, valamint a tavaly előtti nyolcaddöntőben - döntetlent játszott, illetve nyert.

A 4. forduló szerdai programja:
E csoport:

FC Barcelona -BATE Boriszov 21.45 Sport1.hu, Dolce2
AS Roma -Bayer Leverkusen 21.45 Sport2.hu, Dolce3
Az állás: 1. FC Barcelona 7 pont, 2. Bayer Leverkusen 4, 3. BATE Boriszov 3, 4. AS Roma 2

F csoport:
Bayern München -Arsenal 21.45 M4Sport, Dolce1,
Olimpiakosz -Dinamo Zagreb 21.45
Az állás: 1. Bayern München 6 pont (8-2), 2. Olimpiakosz 6 (4-5), 3. Arsenal 3 (5-5), 4. Dinamo Zagreb 3 (2-7)

G csoport:
Makkabi Tel-Aviv - FC Porto 21.45
Chelsea -Dinamo Kijev 21.45 AMC , Dolce4
Az állás: 1 FC Porto 7 pont, 2. Dinamo Kijev 5, 3. Chelsea 4, 4. Makkabi Tel-Aviv 0

H csoport:
Olympique Lyon -Zenit 21.45
Gent -Valencia 21.45
Az állás: 1. Zenit 9 pont, 2. FC Valencia 6, 3. Gent 1 (3-5), 4. Olympique Lyon 1 (2-5)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: