2019-08-12 06:47:21• hírek • Nagy Tímea

Fergeteges hangulattal zárult a Hops and Beats Szatmárnémeti Helyi Sörfesztivál - Képgaléria

Fantasztikus három napban volt része a térség sörszerető közönségének, hiszen a Hops and Beats Szatmárnémeti Helyi Sörfesztivál megtöltötte a várost vidámsággal, zenével és hűsítő nedűvel egyaránt.

A hétvégi forróságban igazán jól jött a több ezer csapra vert hordó. A kellemes nyáresti kikapcsolódás adott volt mindenki számára, hiszen a programfelhozatal minden ízlést kielégítő mókával látta el a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Péntektől vasárnapig a családoké volt a főszerep. A gyermekek számára kézműves foglalkozásokat, arcfestést, játszóteret alakítottak ki a szervezők, a nagyobbak a zenekarok mellett kézműves kiállításon és vásáron vehettek részt, illetve megismerkedhettek a szatmárnémeti sörgyártás csínjával-bínjával is.

 

 

A harmadik napon a zenei fellépők közül elsőként a Strangers csapott a húrok közé. A szatmárnémeti zenekar megalapozta az est rockos hangulatát. Ezután Pfeifer Melany - szintén szatmári - csodálatos énekhangja töltötte be az Október 25-e teret, majd a Hey Roop szórakoztatta a nagyérdeműt. A három helyi előadó bebizonyította, hogy a tehetségért és a jó zenéért nekünk sem kell a szomszédba menni. Aztán a desperadós srácok vették be a színpadot a tombola és a Beatrice előtt. Velük a buli mindig garantált, ami most sem maradt el.

 

Nagy Feró és a Beatrice zenekar idő közben megérkezett a helyszínre. Míg készülődtek, lezajlott a tombola. A szerencsés ismét egy értékes biciklit vihetett haza főnyereményként.

 

 

A Hops and Beats Sörfesztivál legjobban várt magyar együttese a legendás, immár 41 éves múltra visszatekintő Beatrice zenekar, élén Nagy Feróval, vasárnap este perdítette táncra a fesztiválozókat. Az új főtér megtelt vidámságra és sörre vágyó látogatókkal, akik a zenekarral együtt énekelték a több évtizede töretlen sikernek örvendő slágereket. A jól ismert dallamok mellett felcsendült pár újabb szám is, melyre ugyan olyan élvezettel tomboltak a térségbeliek. Az atmoszféra a tetőfokára hágott, mikor a gitárosok úgy döntöttek, lemennek a színpad elé és onnan kísérik az énekest. Persze Nagy Feró sem hagyta ki az alkalmat, hogy még jobb kedvre derítse a rajongókat. A fellépés nem csupán egy koncert, hanem az év talán eddigi leglátványosabb rockzenei produkciója volt eddig, melyet hosszan elnyúló vastaps koronázott.

 

 

Aki azt hitte, hogy ettől már nem lehet jobb a hangulat, az tévedett, hiszen a Hops and Beats Szatmárnémeti Helyi Sörfesztivál fő fellépője még csak ekkor következett. Mivel a helyi rendezvények általában a Kárpát-medencei előadókat vonultatják fel, a Hops and Beats szervezői szakítani kívántak a hagyományokkal és egy igazi 90-es évekbeli házibuli császárt, a németországi LayZee aka Mr. President formációt hívta el a fesztivál záró eseményére. Az előadópáros leghíresebb száma a „Coco Jumboo” 1996-ban látott napvilágot és azóta is közönségkedvenc. Legyen szó kerti partiról vagy retró diszkóról, mikor az „Ay Ay Ye” megszólal, egyszerre skandálja a refrént a társaság. Ezúttal sem volt másképp, hiszen a Szatmárnémeti Helyi Sörfesztivál utolsó koncertje volt a hab a sörön (tortán).

 

Jövőre is lesz sörfesztivál Szatmárnémetiben. Addig is fogyasszák a helyi készítésű söröket egészséggel!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: