2010-05-25 16:07:27• hírek • Póti Orsolya

Megkezdődtek a Kölcsey Napok

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg a Kölcsey Napok rendezvénysorozat, mely színes programokkal várja május 28-ig a diákokat, tanárokat és szülőket egyaránt.

Idén május 25-28. között rendezik meg a Kölcsey Napok rendezvénysorozatot, mely kedd délben ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán. A már hagyománnyá vált rendezvény idén is számtalan érdekes eseményekkel, színes programokkal várja a diákokat és a pedagógusokat.

A Kölcsey Napok rendezvénysorozatot Cziprok András igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd Pataki Enikő magyartanár, a rendezvénysorozat egyik szervezője ismertette a hét programját.  A rendezvénysorozat mottójául egy Szilágyi Domokos idézetet választottak:  "Mutasd, mutasd meg, hogy tiéd az erô, bátorság, az ész, hogy a jövő magad vagy, és a jövő nem hal meg soha."  A megnyitó beszédet követően a résztvevők három dalt hallgathattak meg  az iskola kórusa előadásában, mely a hétvégi kórusversenyen az első hellyel büszkélkedhet.

A megnyitót  kedd délután 17 órától rajz-, fotó- és öko-kiállítás megnyitó követte, mely a teljes rendezvénysorozat alatt megtekinthető. Az V-VIII. osztályos diákok „Életterem az iskola" című pályázatra készített rajzait állítják ki,  valamint a IX-XII. osztályos diákoknak az iskola címerét kellett elkészíteniük erre az  alkalomra, míg a fotókiállításon olyan képeket  tekinthetnek meg, melyek a főgimnáziumi életet mutatják be. Szintén kedden játékos műveltségi vetélkedőt is rendeztek Hétpróba címmel. Szerdán különböző sportágakban mérhetik össze az ügyességüket diákok, szülők és tanárok egyaránt. Szerda délután folyamán kézműves-foglalkozások és karaoke is várja a diákokat.

„Csütörtökön minden a végzősökről szól. Ezen a napon vidám és rendhagyó módon búcsúztatjuk a főgimnázium utolsó éves diákjait, a rendezvénnyel pedig reményeink szerint hagyományt teremtünk" - mondta el Pataki Enikő a megnyitó beszédben.  Május 28-án, péntek délután a tanintézmény nyílt napot szervez: 16-18 óra között bárki meglátogathatja, megtekintheti az intézményt, beszélgethet a pedagógusokkal és tanulókkal. A Kölcsey Napok utolsó felvonásaként diákgálát szerveznek, a szülők részvételével.


A Kölcsey Napokat Cziprok András igazgatóhelyettes nyitotta meg
A Kölcsey Napokat Cziprok András igazgatóhelyettes nyitotta meg




Pataki Enikő magyartanárnő ismertette a hét programját


Az iskola kórusát hallgathatták meg Merk Annamária vezetésével
Az iskola kórusa három dalt adott elő Merk Annamária vezetésével


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: