2013-11-07 11:39:12• hírek • Szatmár.ro

Férfias lábápolás

Az ápoltság napjainkban alapkövetelmény. Minden, valamit magára adó férfi igyekszik a lehető legápoltabban megjelenni, függetlenül attól, hogy munkába megy vagy éppen baráti összejövetelre.

Ez alól a lábápolás sem képez kivételt. Míg a nők jóval nagyobb gondot fordítanak rá, addig a férfiak hajlamosak eme testtájékukat elhanyagolni. Különösen a téli időszakot követően, amikor a láb több hónapig elzárva volt, a körmök berepedeznek, a talp bőre kiszárad, megkeményedik. Egyrészt az esztétikailag sem nyújt kellemes látvány, másrészt gyógyászati szempontból is lényeges, hogy a lábápolásra nagyobb gondot fordíts.

A körmök gombásodásának elkerülése különösen fontos. Az otthoni lábápoláson kívül, alkalomadtán keress fel egy pedikűröst, aki szakszerű lábápolásban tud részesíteni, ráadásul ezen kezelésekkel a problémák megelőzhetőek. A peeling vagyis a hámlasztás különösen fontos, a bőrradírozással ugyanis eltávolíthatóak az elhalt bőrrétegek, a bőr pedig könnyebben fog lélegezni, így a tápláló krém/olaj is könnyebben felszívódik.

Nem utolsó sorban kényeztesd magad talpmasszázzsal. Ezáltal nemcsak a talp frissül fel, hanem a talpon található idegvégződések stimulálásával egyes szervi problémák kialakulása is megelőzhető. Végül tornáztasd meg a lábujjaidat is. Egész nap cipőben, nem csoda, hogy a lábujjak nem mozognak szabadon eleget. Szoríts a lábujjaid közé valamilyen kisebb tárgyat, szorítsd össze, majd engedd el. Gurigázz a talpaddal a talajon egy teniszlabdával, vagy próbáld meg a talajra helyezett írószert a talpaddal felvenni. Ezáltal máris többet tettél talpad és lábad egészségéért illetve esztétikai látványáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: