2006-03-01 20:18:03• hírek • Szatmár.ro

A férfi 7 frásza

3638.jpgSzerintünk most ön is meglepődik – nem a szexuális félelmek vezetik a listát!

Csütörtököt mond az ágyban – ettől rettegnek legjobban a férfiak. Így hiszi ön is? Nem téved nagyot: a felsülés hatodik a hét férfi-frász sorában. Ám ez gyakran az előző öt pont következménye.

Felmérést végeztek nemrégiben – 1000 férfi (köztük 500 férj, tehát házasságban élő) válaszolt névtelenül arra, hogy mitől retteg leginkább. Szerintünk most ön is meglepődik – nem a szexuális félelmek vezetik a listát!

1. Nem vagyok elég jó apa

 A gyerekek jelentős része csonka családban nő fel. Váláskor szinte mindig az anyánál maradnak a srácok. Ám az sincs sokkal előbbre, akinek apja-anyja együtt marad. Ha ugyanis a szülőknek van munkájuk, reggeltől estig hajtanak, a gyerekekre meg alig marad idő. Így a fiúknak lassan alig van kitől eltanulniuk az apa-szerepet. Ez pedig akkor üt majd vissza, ha családot alapítanak. 

2. Nem vagyok elég határozott

Ez az érzés is gyakran az előbbi helyzetre vezethető vissza. Aki srác korában folyamatosan egy nőtől függött, az felnőttként sem tud férfi módra viselkedni.  A szerelem csak független partnerek között válhat teljessé igazán.  A függőség bizonytalanná, hosszabb távon depresszióssá, esetleg agresszívvá tesz. Nem a legjobb jel tehát, ha egy férfi állandóan ezt kérdezi asszonyától: szeretsz te engem?!

3. Elvesztem az állásom

Helytállni a munkában, gondoskodni a családról, haladni a ranglétrán – ez (és ebben a sorrendben) sok férfi álma. Ezért egyébként még egyetlen asszony sem rótta meg párját. Csakhogy ezek úgynevezett minősített vágyak. Mert sokan reménykedünk, hogy megnyerjük a lottó-ötöst – de ha nem sikerül, attól az élet még megy tovább. Ám ha valaki elveszti a munkáját, s nem tud gondoskodni a családjáról, akkor a pénztelenség (és a sikertelenség, tehetetlenség, függőség érzése) inkább előbb, mint utóbb kikezdi a szerelmet is…

4. Mi lesz az autómmal?

A munkahely elvesztésének gyakran egyenes következménye az anyagi  csőd. Mivel sok férfit gyöngéd érzelmek fűzik autójához, rágondolni sem mer, hogy elveszítheti a „kedvest”. Pedig a kocsik négyötödét hitelre veszik. És a bankok, lízingcégek azonnal viszik a járgányt, ha valaki nem fizet...

5. Megfosztanak a hatalmamtól

Az önbecsülés szoros összefüggésben van mások elismerésével, az  pedig sokszor (sajnos) egyenes arányban áll a (hivatali, munkahelyi) hatalommal. Nem véletlen tehát, hogy mindenki szeretne minél nagyobb hatalomra szert tenni. Akinek két csillagja van a váll-lapján, az háromra vágyik; a házmester és a főnök is eljátssza az élet-halál urának szerepét – a maga szemétdombján. És előre belebetegszik afeletti félelmében, hogy esetleg valaki letöri a szarvát.

6. Csütörtököt mondok

A hatalom és az elismerés a férfi legfontosabb ajzószere. A siker teszi igazán férfivá. És ha veszélyben érzi férfiasságának forrását, lelkileg és testileg is azonnal leenged. A legkisebb munkahelyi vagy otthoni gond is gyengítheti erekcióját. És ha egyszer csütörtököt mondott, legközelebb már előre rettegni fog, hogy megint felsül. Segítsen neki, hogy párja elkerülhesse a 22-es csapdáját… 

7. Elhagy a feleségem

Ha a férfi egymás után többször is kudarcot vall az ágyban, érthetően amiatt kezd aggódni, hogy elhagyja az asszonya. Az okos nő nem várja meg, hogy idáig fajuljon a helyzet. Mert ő már az első alkalommal is tudja, hogy nagy valószínűséggel csak egyszerű férfi-frászról van szó. Ami leghatásosabban az asszony segítségével orvosolható. Kiskegyed

 

Segítsen a párjának!

- Nevelje önállóságra. Ha képtelen egyedül bármiben határozni, mondja el neki a véleményét, de közölje vele: a döntés – és persze a felelősség is – az övé.
- Ha valamiben sikeres, ne legyintsen rá. Örüljön együtt vele, szánjon arra pár percet, hogy gratuláljon neki, és mondja el: a gyerekekkel együtt milyen büszkék rá.
- Kudarc esetén, vagy ha elveszti a munkáját, ne essen pánikba, így a párja sem kezd el rögtön szorongani.
- Ha csütörtököt mond az ágyban, ne kezdjen el duzzogni, és főleg: ne cukkolja érte! Segítsen neki, de ne kedves nővérként, hanem szerető asszonyként. Csak így előzheti meg a helyzet romlását.
- Soha ne rontson ajtóstul a házba. Ha neki szegezné a kérdést, hogy most meg mitől rettegsz? – a legtöbb férfi szinte automatikusan azt válaszolja: ő pedig nem fél soha semmitől! Mit tehet akkor a feleség? Ismerje ki minél jobban a párját, s fogadja el, hogy néha bizony bepánikol. A férfi – ha otthon megértésre talál – általában gyorsan magára talál. A nő nevelésének a csodája pedig az lenne, ha egyszer azzal állna ön elé: szorongok kicsit attól, hogy… 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: