2010-03-11 11:28:48• hírek • Szatmar.ro

Férfiak és a kozmetikumok

A női kozmetikumok tömkelege után, egyre több férfikozmetikum jelenik meg az üzletek polcain.

Egy modern férfi megjelenésének alapfeltétele az igényesség és az ápoltság. Napjainkban a férfiak ápoltsága is napirendi kérdéssé vált, mivel egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a külső megjelenésre. Egy kozmetikai részlegen a női testápolók, kenceficék és parfümök sorát, a férfikozmetikumok egész hada egészíti ki. Ezek az alapkozmetikumok nem számítanak luxuscikknek, hiszen a nehezen behódoló férfiakat is meghódították. De mit is nevezünk alapkozmetikumoknak? Borotválkozási eszközöket, tusfürdőket, dezodorokat, parfümöket vagy újabban a férfiaknak előállított bőrfeszesítő krémeket is ebbe a csoportba sorolhatjuk? Már azon sem lepődünk meg, ha az óriásplakátokról egy tökéletes külsővel rendelkező férfi ajánlja a legújabb ránctalanító krémet.

Manapság a kozmetika világában szinte minden megengedett. A kérdés csupán az, hogy ezt milyen mértékben igénylik a férfiak? A fogyasztói férfitársadalom a zsírleszívás és szőrtelenítés lehetőségét is szívesen kihasználja, akkor miért ne tennék ugyanezt a fiatalságot megőrző krémekkel is? A zsírosabb bőrű férfiak az arckezeléseket is igénybe veszik, sőt a sminkelés gondolatától sem riadnak vissza. Sokan azt gondolják, hogy a férfismink csak a divatszakmában dolgozók körében hódít, ez az elképzelés azonban téves, mivel jónéhány „hétköznapi férfi" is használ alapozót, például pattanásos bőr esetén, sőt a dúsabb szemöldököt is kiszedetik.


A férfiak kevésbé ismerik ki magukat a kozmetikumok világában
A férfiak kevésbé ismerik ki magukat a kozmetikumok világában


Annó egy ápolt férfi alapkozmetikumai közzé mindössze a borotválkozási eszközök és illatszerek tartoztak. Mára ez a paletta a legmodernebb hajfestékekkel is kibővül. Egy igényes férfi a tisztálkodást helyezi előtérbe, majd jöhet a testápoló használata. A szoláriumozás nem csak a nők kiváltsága, a férfiak is előszeretettel élnek a barna bőr nyújtotta csábítási lehetőséggel. A szőrtelenítés is napirendre került, így például a hónalj szőrtelenítése, mivel ennek köszönhetően a bőr tisztán tartása is könnyebb, valamilyen szinten a fokozott izzadás is enyhül, ennek megfelelően pedig az izzadásgátló kiválasztása is könnyebbé válik. Férfiaknál a fokozott faggyúmirigy-működés számlájára írható a fejbőr korpásodása is, ami sokaknak kellemetlenséget okoz. Ezért nagy figyelmet fordítanak a korpásodás elleni samponok és bizonyos esetekben a hajszínezők vagy hajfestékek kiválasztására is. Mindezek után bátran kijelenthetjük, hogy a nők többségének - amikor az erősebbik nem képviselőinek behódolnak - az igényes és ápolt megjelenés szintén mérvadó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: