2016-03-07 15:38:02• hírek • Szatmár.ro

Ferenc pápa nyomán

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is csatlakozott a Szentatya kezdeményezéséhez.

Ferenc pápa az Irgalmasság Szentévében március 4-ét és 5-ét jelölte ki arra, hogy a világ katolikus hívei imádságban 24 órát együtt töltsenek az Úrral. A Misericordiae vultus kezdetű bullában „24 óra az Úrért" névvel látta el az ájtatosságot, melynek célja az volt, hogy segítse újra felfedezni a kiengesztelődés szentségét a nagyböjt idején. „A nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton megtartott 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosság gyakorlatát terjeszteni kell az egyházmegyékben. Sokak számára ez jelentheti a szentgyónás lehetőségét, köztük számtalan fiatalnak, akik gyakran ezen alkalommal találják meg az Úrhoz való visszatérés útját: élik át az elmélyült imádság élményét és fedezik föl életük értelmét. Állítsuk újra meggyőződéssel középpontba a kiengesztelődés szentségét, mert ez teszi kézzelfoghatóvá az irgalmasságot. A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz" (Misericordiae vultus, 17) .

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye kórházpasztorációs irodája csatlakozott a Szentatya kezdeményezéséhez. A kórházreferens és az önkéntes beteglátogatók pénteken a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház I. számú, szombaton pedig a II. számú részlegében látogatták meg a betegeket, beszélgettek el velük és imádkoztak velük és értük. Többnyire közösen mondták az imát a betegekkel, többször pedig a hozzátartozókkal is. De voltak, akik kérték, hogy hívjanak papot is, hogy meggyónhassanak, szentségekben részesülhessenek.

Az önkéntes beteglátogatók imádkoztak a betegekért a kórházi látogatás után is, Isten irgalmas szeretetébe ajánlva őket. Máramarosszigeten a Ferences Világi Rend is csatlakozott a programhoz, ők az otthonaikban látogatták meg a betegeket. Így történt Mezőfényen is, ahol az önkéntes beteglátogatók és a Mária-légiósok keresték fel a betegeket.

Az egyházmegye kórházaiban és idősotthonaiban folytatódnak az ilyen jellegű látogatások március második hetében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: