2020-04-23 13:57:33• hírek • Agerpres

Ferenc pápa névnapja alkalmából öt lélegeztetőgépet adományozott az suceavai kórháznak

Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott a romániai koronavírusos betegek ápolására – közölte a Facebookon Francisc Doboş, a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője.

Az érseki szóvivő a www.vaticannews.va/ro oldalt idézi, amely arról számol be, hogy Ferenc pápa imádkozik a COVID-19-ben szenvedő romániai betegekért, hozzátartozóikért és a járvánnyal küzdelmet folytató egészségügyi személyzetért.

Névnapja alkalmából (a pápa polgári neve Jorge Mario Bergoglio, a Jorge a román Gheorghe, a magyar György megfelelője, napját április 23-24-én ünneplik - szerk. megj.) a szentatya egészségügyi felszereléseket, többek közt öt lélegeztetőgépet ajándékozott több kórháznak Olaszországban, Spanyolországban és Romániában. Romániában a koronavírus-fertőzés gócpontjának számító Suceava egészségügyi intézménye kapta meg a pápa adományait.

A romániai betegek ellátására az öt lélegeztetőgépen kívül kétszáz védőruhát, 900 FFP2-es maszkot és 5000 szájmaszkot is tartalmaz a Vatikánból érkező adománycsomag.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: