2017-01-14 09:24:55• hírek • MTI

Ferenc pápa megnyitott egy római templomot a hajléktalanok előtt

Éjszakai szállásként használhatják a hajléktalanok a Vatikán tulajdonában levő egyik templomot az olasz főváros központjában - jelentette a l'Osservatore Romano szentszéki napilap.

A belvárosi Trastevere-negyedben levő San Calisto templomról van szó. A 17. századi templom arra a kútra épült, amelyben a legenda szerint I. Kallixtusz pápa 222-ben mártírhalált halt.

A templomot a hajléktalanok este nyolctól reggel nyolcig használhatják: éjszakánként harminc tábori ágyat állítanak fel benne, takarókkal és párnákkal a hajléktalanok  ideiglenes szállásolására. Nőket és férfiakat, olaszokat és külföldieket is várnak. A Szent Egyed katolikus közösség tagjai nyújtanak segítséget, ők éjszakára a templomban maradnak.

Ez az első alkalom, hogy Olaszországban templomot használnak éjszakai szálláshelyként. A templom a Vatikán tulajdona, tehát területe a Szentszékhez tartozik. A San Calisto-templom mellett van a Caritas Internationalis székhelye, és a szomszédban található a Szent Egyed közösség temploma és székháza is.

Ferenc pápa a rendkívüli hideg kezdete óta a római utcákra küldte a pápai főalamizsna hivatal járműveit, hogy az utcán éjszakázó hajléktalanok ezekben találjanak menedékre, mínusz húsz fokig meleget adó hálózsákokat osztott szét, valamint napközben is megnyittatta a Vatikán  által működtetett egyházi éjszakai szálláshelyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: