2017-12-26 22:01:54• hírek • MTI

Ferenc pápa: A kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.

A kereszténység első vértanújának ünnepén Szent István tanúságtételéről beszélt Ferenc pápa kedd délben az Úrangyala-imádság (Angelus) alkalmával a Szent Péter-téren.

 

A katolikus egyházfő szerint a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját. Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett mély hitével „válságba sodorta” kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett.

 

A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus „kényelmetlen” üzenetét hirdette, amely „kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismereteket”.

 

A katolikus egyházfő hozzátette: Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának az ideje.

 

Ferenc pápa rövid olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követni, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet embertársaik felé. Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket,  és teheti  azt szebbé és eredményesebbé – mondta Ferenc pápa.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: