2010-10-14 17:32:13• hírek • Szatmár.ro

Fénysorompót követelnek

A Kaplony és Nagykároly közötti átkelő jelzőberendezéssel való ellátásáért lobbiznak az önkormányzatok.

Az elmúlt tíz év alatt legkevesebb tízre tehető azok száma, akik a Nagykároly és Kaplony közötti útszakasz vasúti átkelőjénél vesztették életüket. Szekeresek, gépjárműben ülők, kerékpárosok egyaránt estek itt áldozatul. A szóban forgó átjárónál amúgy is igen korlátozottak a látási viszonyok - az októberi reggeleken tapasztalható köd azonban egyszerűen életveszélyessé teszi az áthaladást.

- A gépkocsivezetők mostanában megállnak, kiszállnak a járműből és hallgatóznak, nem jön-e a vonat. A helyzet tarthatatlan, sürgősen tenni kell valamit, míg komolyabb tragédia nem történik. Reggelente itt halad el a Nagykárolyba járó iskolabusz, és akár tömegszerencsétlenség is bekövetkezhet - vázolta fel honlapunknak a helyzetet Mosdóczi Vilmos, kaplonyi elöljáró.

Mosdóczi a problémával felkereste Kovács Jenőt, Nagykároly polgármesterét, akivel együtt eldöntötték: a megyei hatóságoktól, valamint a Vasúti Társaság regionális vezetőségétől kérnek támogatást egy fénysorompó felszerelésére. A prefektus jövő héten fogja fogadni a két polgármestert, és közös akciótervet dolgoznak ki az életveszélyes átkelő balesetveszély-mentesítésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: